هواوی لپ تاپ میت بوک X را معرفی کرد
عصر کالا: لپتاپ جدید MateBook X را با پردازندههای سری Core i اینتل، و ضخامت کمتر از مکبوکهای ۱۲ اینچی مجهز به پردازندهی Core m معرفی کرد.
عصر کالا: لپتاپ جدید MateBook X را با پردازندههای سری Core i اینتل، و ضخامت کمتر از مکبوکهای ۱۲ اینچی مجهز به پردازندهی Core m معرفی کرد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از زومیت، هواوی که بیشتر به ساخت تلفنهای هوشمند و تبلت شناخته میشود، با معرفی لپتاپهای MateBook بهصورت رسمی وارد بازار ساخت لپتاپ شد. شرکت چینی هواوی که سالانه بیش از 100 میلیون دستگاه تلفن هوشمند میفروشد، سال گذشته توانست با تبلتهای ویندوزی بالارده و خوشساخت میتبوک (که قیمت آن در برخی کانفیگها به بیش از 2000 دلار میرسید) توجه زیادی را به سمت خود جلب کند.
روز گذشته در جریان کنفرانسی اختصاصی در شهر برلین آلمان، هواوی از نسل جدید میتبوکهای خود در سه مدل با نامهای MateBook X، MateBook D و MateBook E رونمایی کرد. در این مطلب به معرفی لپتاپ 13 اینچی بالاردهی هواوی با نام میتبوک X، و لپتاپ میانردهی میتبوک D خواهیم پرداخت.
میتبوک X
با توجه به محبوبیت بالای محصولات اپل در چین، بسیاری از شرکتهای چینی در ساخت دستگاههای خود به شدت از کوپرتینوییها الهام میگیرند. این موضوع در لپتاپ میتبوک X نیز به وضوح مشهود است. در نگاه اول به نظر میرسد هواوی دستگاهی برای آن دسته از کاربران ساخته است که فرمفاکتور مکبوک را به همراه سیستم عامل مایکروسافت میپسندند.
هواوی هنگام گنجاندن نمایشگر و کیبورد در بدنهی دستگاه، تاجایی که امکان آن وجود داشته است از فضای موجود در لپتاپ استفاده کرده است. طراحی صفحهی نمایش میتبوک X بیشباهت به لپتاپهای XPS دل نیست. هواوی علیرغم بهکار بردن حاشیهی فوق باریک و دستیابی به نسبت نمایشگر به بدنهی 88 درصدی، توانسته است بر خلاف لپتاپهای XPS دوربین وبکم را در قسمت بالایی نمایشگر بگنجاند.
پنل به کار رفته در میتبوک X از نوع IPS و دارای رزولوشن 2160 در 1440 پیکسلی است. این نمایشگر با نسبت تصویر 3:2 قادر است 100 درصد رنگهای طیف sRBG را به نمایش گذاشته و با روشنایی 350 نیتی خود کنتراست 1000:1 را ایجاد کند.
در قلب میتبوک X نسل هفتم پردازندههای اینتل با نام کبی لیک جای گرفته است. هواوی با هوشمندی تمام در جریان مراسم معرفی میتبوکهای جدید بر روی این نکته تأکید داشت که درحالی که رقبای میتبوک از پردازندههای کممصرف (4.5 واتی) سری Y اینتل استفاده میکنند، میتبوک X مجهز به پردازندههای سری U اینتل (i7-7500U و i5-7200U) هستند. درحالی که پردازندههای سری U با توان 15 واتی خود معمولا در لپتاپهای ضخیمتر و داری فن استفاده میشوند، اینتل این اجازه را به سازندگان دستگاهها داده است تا با کاهش کلاک اصلی پردازنده، مصرف آن را تا 7.5 وات پایین بیاورند. هرچند هنوز هواوی به صورت رسمی پایین آوردن کلاک پردازنده را تایید نکرده است؛ اما بسیار بعید به نظر میرسد که میتبوک مجهز به پردازندهای 15 واتی باشد.
استفاده از پردازندههای سری U همچنین به معنی بهرهمند بودن از پردازندههای گرافیکی مجتمع HD 620 اینتل (بر خلاف پردازندهیهای گرافیکی HD 615 بهکار رفته در سری Y) است. بهزبان ساده، کاربران هنگام کار با لپتاپهای جدید هواوی بهخوبی متوجه تفاوت عملکرد آنها با دستگاههای مجهز به پردازندههای Core m و پردازندههای 4.5 واتی سری Y خواهند شد.
از لحاظ فضای ذخیرهسازی، میتبوک در دو گزینه با ظرفیتهای 256 و 512 گیگابایت SSD عرضه خواهد شد. متأسفانه یکی از نقاط ضعف میتبوک X استفاده از حافظهی LPDDR3 و درنتیجه محدود شدن میزان رم به 8 گیگابایت است. درصورت استفادهی هواوی از حافظهی DDR4، هم ماکزیمم میزان رم و هم عملکرد آن بهبود چشمگیری پیدا میکرد. هرچند استفاده از رمهای LPDDR3 در اولترابوکها به دلیل مصرف کم (LP مخفف Low Power است) متداول است، اما با توجه به دیگر مشخصات سختافزاری لپتاپ هواوی، بهویژه استفاده از CPU پرمصرفتر، استفاده از رمهای DDR4 در میتبوک X منطقیتر به نظر میرسید.
از لحاظ درگاههای ارتباطی، هواوی از دو پورت USB نوع C در میتبوک X استفاده کرده است. از این دو پورت، تنها یکی از آنها قابلیت شارژ دستگاه توسط آداپتور 40 واتی را دارد؛ اما از هر دوی آنها میتوان برای انتقال دیتا و مصارف دیگر استفاده کرد. پورتهای یواسبی به کار رفته در میتبوک X از نوع USB 3.0 هستند و ماکزیمم سرعت آنها به 5 گیگابایت بر ثانیه میرسد. علاوه بر پورتهای ذکر شده، یک حسگر اثر انگشت و یک جک 3.5 میلیمتری هدفون را نیز میتوان در بدنهی دستگاه یافت.
هواوی که سال گذشته همزمان با معرفی نسل اول میتبوک از یک داک اختصاصی با نام MateDock رونمایی کرده بود و آن را به صورت جدا از دستگاه میفروخت، امسال MateDock 2 را به همراه میتبوک X عرضه میکند. میتداک 2 از لحاظ پورتها تقریبا شبیه به نسل قبل است؛ با این تفاوت که پورت اترنت در آن حذف شده و در عوض پورتهای VGA و HDMI به آن اضافه شده است.
از لحاظ اتصالات شبکه، میتبوک X از سیستم وایرلس 802.11ac 2x2 MIMO (به احتمال زیاد مدل Intel 8265) و بلوتوث 4.1 استفاده میکند و خبری از مودم 4G یا LTE در آن نیست. سیستم صوتی اختصاصی طراحی شده توسط هواوی برای میتبوک X توانسته است گواهی دالبی اتمس را دریافت کند و هواوی با قرار دادن نام «Dolby Atmos» در کنار نام «Intel» روی جعبهی دستگاه، به این موضوع افتخار میکند.
در جریان کنفرانس برلین، هواوی به این موضوع اشاره کرد که به مدت 10 سال است در صنعت تجهیزات صوتی، فعالیت نرمافزاری میکند. هواوی همچنین توضیح داد که میتبوک X چگونه با کنار هم آوردن سختافزار (احتمالا کدک ALC892 Realtek) و نرمافزار، توانسته است گواهی دالبی اتموس را کسب کند. (برای کسب استاندار دالبی اتموس، استفاده از اسپیکر و میکروفون دوگانه و درایورهای اختصاصی ضروری است.)
ظرفیت 41.4 وات-ساعتی باتری میتبوک X نسبت به نسل قبل تغییری نداشته است. هواوی میگوید این میزان باتری برای 10 ساعت تماشای آفلاین ویدئوی 1080p با روشنایی 50 درصدی صفحهی نمایش کافی است.
مدل پایهی میت بوک X مجهز به پردازندهی Core i5، رم 8 گیگابایتی و 256 گیگابایت فضای ذخیرهسازی از نوع SSD، با قیمت 1399 یورو و در سه رنگ خاکستری فضایی، طلایی و رزگلد عرضه خواهد شد.
میتبوک D
لپتاپ میتبوک X به گفتهی هواوی برای بخش «تجاری» بازار طراحی شده است. هرچند لپتاپهای کلاس بیزینس معمولا حاشیهی سود بیشتری دارند، اما بازار آنها از بخش «آموزش و اداری» محدودتر است. بههمین دلیل هواوی با معرفی لپتاپهای 15.6 اینچی کلاسِ آفیس میتبوک D، قصد دارد با ورود به بازار لپتاپهای میانرده و اقتصادی به رقابت با بزرگانی چون ایسوس، اچپی و لنوو بپردازد.
اگر به دستگاههای پریمیوم و بالاردهی هواوی عادت کرده باشید، هنگام کار با لپتاپ میتبوک D احتمالا از یاد خواهید برد که با محصول ساخت همان شرکت سر و کار دارید. البته با توجه به بازهی قیمتی لپتاپ، استفاده از مواد ارزان در ساخت این لپتاپ کاملا منطقی به نظر میرسد. نکتهی مثبت اما حاشیهی کم نمایشگر دستگاه است. نسبت صفحه به بدنهی 83 درصدی، بین لپتاپهای همرده و هم قیمت با میتبوک D تقریبا نظیر ندارد.
صفحهی نمایش میتبوک D از یک پنل IPS با رزولوشن 1080p و روشنایی 250 نیت استفاده میکند. کنتراست این پنل برابر با 800:1 است و توانایی نمایش 45 درصد رنگهای طیف NTSC را دارد؛ که حتی برای یک لپتاپ میانرده نیز عدد پایینی به شمار میرود.
هواوی مدل دقیق پردازندههای میتبوک D را مشخص نکرده و به ذکر این نکته که پردازندههای بهکار رفته در میتبوک D همگی نسل هفتم کبی لیک اینتل خواهند بود، بسنده کرده است. با توجه به پردازندهی گرافیکی HD 620، به احتمال زیاد میتبوک D نیز مانند میتبوک X از پردازندههای سری U استفاده خواهد کرد.
هواوی همچنین در برخی کانفیگهای لپتاپ خود از گرافیک جیفورس 940MX انویدیا استفاده کرده است. لازم به ذکر است که GPU مذکور سال 2014 به بازار آمده و مصرف آن بسته به میزان حافظهی گرافیکی حدود 20 تا 30 وات است. با توجه به مصرف کمتر پردازندههای گرافیکی جدید 1030 و 1050 انویدیا، استفادهی هواوی از مدل قدیمی و پرمصرف کمی سوال برانگیز است. با توجه به پشتیبانی از SSD-های PCIe و M.2 درکنار هارد دیسکهای 2.5 اینچی متداول، گزینههای زیادی برای فضای ذخیرهسازی در میتبوک D وجود دارد.
چند نمونه از کانفیگهای میتبوک D از این قرار است:
4 گیگابایت رم LPDDR3 به همراه 500 گیگابایت هارد یا 128 گیگابایت SSD + 500 گیگابایت هارد
8 گیگابایت رم LPDDR3 به همراه یک ترابایت هارد یا 256گیگابایت SSD یا 128 گیگابایت SSD + 500 گیگابایت هارد یا 128 گیگابایت SSD + یک ترابایت هارد
16 گیگابایت رم DDR4 به همراه 128 گیگابایت SSD + یک ترابایت هارد
قابلیت تغییر و افزایش فضای ذخیرهسازی توسط کاربران نیز وجود دارد.
از لحاظ اتصالات و سیستم صوتی، میتبوک D دقیقا مانند میتبوک X است؛ اما تامین انرژی آن برخلاف میتبوک X از طریق یک جک ورودی DC انجام میشود، نه USB نوع C نیست. دیگر پورتهای بهکار رفته در میتبوک D شامل دو پورت USB 3.0، یک پورت USB 2.0 و یک پورت HDMI (همگی در سایز کامل) میشود. باتری میتبوک D ظرفیت 43.3 وات-ساعت دارد که برای یک لپتاپ سنگین (1.9 گیلوگرمی) و ضخیم، بسیار کم به نظر میرسد. (دستگاههایی با این ابعاد معمولا از باتریهایی با ظرفیت بالای 50 وات-ساعت استفاده میکنند.)
هواوی در جریان مراسم معرفی، تنها قیمت مدلهای مجهز به پردازندهی گرافیکی 940MX را مشخص کرد. این مدلها از 799 تا 999 یورو قیمت خواهند داشت و در سه رنگ خاکستری فضایی، طلایی و آبی آرورا به بازار عرضه خواهند شد.