باتری انعطاف پذیر با الهام از ستون فقرات انسان ساخته شد
عصر کالا- محققان دانشگاهی با الهام از ستون فقرات بدن انسان باتری انعطاف پذیری ساخته اند که در تلفن های هوشمند، تبلت، تلویزیون و حسگرهای مختلف به کار می رود.
عصر کالا- محققان دانشگاهی با الهام از ستون فقرات بدن انسان باتری انعطاف پذیری ساخته اند که در تلفن های هوشمند، تبلت، تلویزیون و حسگرهای مختلف به کار می رود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از مهر، باتری های انعطاف پذیر ایده نوینی نیستند اما در این اواخر پیشرفت های قابل توجهی در این زمینه شده است.
در همین راستا محققان دانشگاه کلمبیا نوعی باتری لیتیوم یونی انعطاف پذیر با الهام از ستون فقرات انسان ساخته اند. همچنین به گفته محققان باتری مذکور در مقایسه با نمونه های فعلی تراکم انرژی بیشتری دارد.
به گفته یوان یانگ رهبر تیم مهندسان، این باتری دارای بیشترین تراکم انژری (Wh/L 242) است. علاوه برآن ولتاژ انتقالی باتری هنگام پیچیده یا فشرده شدن، تغییری نمی کند. به همین دلیل کارشناسان آن را برای فناوری های پوشیدنی مناسب می دانند.
در هرحال باتری انعطاف پذیر مذکور از اجزای ذخیره انرژی جامد تشکیل شده که شبیه مهره های ستون فقرات هستند. این اجزا از کاتد لیتیوم کبالت و آند گرافیتی ساخته شده اند که بین آنها یک جداکننده قرار دارد. علاوه برآن دو سیم جمع آوری جریان برق از جنس آلومینیوم و مس همراه یک فیلم محافظ پلی اتیلن نیز در باتری به کار رفته است.
تمام این بخش ها به وسیله اجزایی انعطاف پذیر از هم جدا شده اند که شبیه غضروف هایی هستند که به فرد اجازه می دهند خم شود. البته مشخص نیست این اجزای انعطاف پذیر از چه جنسی هستند.
به گفته محققان می توان باتری مذکور را برای تلفن های هوشمند، تبلت، تلویزیون، پارچه و شیشه هوشمند، وصله های پوستی، حسگرها و غیره به کار برد.
البته پیچیدگی این فناوری سبب افزایش هزینه های تولید آن می شود و به همین دلیل موارد استفاده آن کمتر خواهد بود.