پکیج های خانگی؛

عامل مرگ و میر افراد مسن در زمستان

عصر کالا- پکیج نصب شده در واحدهای آپارتمانی با تولید گازهای سمی روی بصل‌النخاع که فرمان جریان خون را به قلب می‌دهد اثر بسیار مخرب داشته و با تشدید تنفس مونواکسید کربن، پیاز نخاع را تخریب و تنفس و ضربان قلب را قطع می‌کند.

عامل مرگ و میر افراد مسن در زمستان
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از تسنیم،  سیستم پکیج که در داخل واحدهای مسکونی نصب می‌شود به دلیل تولید گازهای سمی از جمله مونواکسید کربن برای ساکنان خطرناک است و چنانچه این وسیله گرمایشی در جایی قرار گیرد که تهویه مناسبی نداشته باشد و منجر به سوخت ناقص شود، تولید این گاز خطرناک بیشتر می‌شود.

    اگر فردی که دارای سابقه بیماری تنفسی است در منزل خود از پکیج استفاده کند، انتشار این گازهای آلاینده در محیط زندگی باعث تشدید بیماری تنفسی‌اش می‌شود.

    زیانی که پکیج برای سلامتی افراد ایجاد می‌کند، منحصر به بیماران تنفسی نیست و آلودگیهای محیطی این دستگاه برای ساکنان که از سلامت کامل برخوردارند هم مضر است.

    در رابطه با تأثیرات گاز مونواکسید کربن بر تنفس و جریان خون این چنین می‌توان گفت که تنفس گاز مونواکسید کربن به دلیل تمایل شدید این گاز به ترکیب با هموگلوبین خون، سبب نرسیدن اکسیژن کافی به تمام بافتها از جمله قلب، مغز و تأثیر بر روی سیستم عصبی شده و به فعل و انفعالات مغزی صدمه می‌زند و روی سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد.

    گاز مونواکسید کربن همچنین روی بصل‌النخاع که فرمان جریان خون را به قلب می‌دهد اثر بسیار مخرب داشته و با تشدید تنفس مونواکسید کربن، پیاز نخاع تخریب شده و تنفس و ضربان قلب قطع می‌شود.

    اثر تأثیر گاز منواکسید کربن خصوصاً در افراد مسن و بیماریهای تنگی عروقی بیشتر است و این بیماری باعث کاهش انتقال اکسیژن به بافتها و عضلات قلب شده و خون رسیده به علت نداشتن اکسیژن کافی بعضاً باعث نکروز یا مرگ عضلات قلب و سکته‌های مغزی می‌شود؛ علت افزایش مرگ‌ومیر ناگهانی افراد مسن در زمستان هم ناشی از همین مسئله است.

    این گاز باعث اختلال در هوشیاری شده و روی مرکز تنفس افراد تأثیر می‌گذارد؛ وقتی فرآیند احتراق در پکیج انجام می‌شود، انواع و اقسام اکسیدها از جمله اکسید نیتروژن و اکسید گوگرد تولید می‌شود که اینها می‌توانند بر راه‌های تنفسی اثر تحریک‌کننده داشته باشند و باعث ایجاد یا تشدید حساسیتهای تنفسی شوند که این مسئله به ویژه برای کسانی که مبتلا به آسم هستند، بسیار مضر است.

     

    نویسنده: شهرام فیروزبخش؛ دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی