ایرانگردی در ۱۳روز با تلفن همراه

عصر کالا- نگاه توسعه‌یی اپراتورهای ارتباطی باعث شکل‌گیری پوشش متوازن ارتباطات در کشور و نهایتا ایجاد بار ترافیکی متوازن در ایام نوروز برای اقصی‌نقاط گردشگری کشور شد.

پنجشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۰:۰۰

ایرانگردی در ۱۳روز با تلفن همراه

به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از تعادل، چند سالی است به واسطه آزادسازی محدودیت‌های تکنولوژی پروانه‌های ارتباطی، رقابت بین اپراتورهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور بالا گرفته است تا جایی‌که به صراحت می‌توان گفت تمامی کاربران گوشی های هوشمند نوروز امسال توانستند به لطف نسل‌های سوم و چهارم ارتباطی، تمامی تصویرنگاری‌ها و ویدئوهای ارسالی مسافران نوروزی در شبکه‌های اجتماعی را تماشا کنند که خود مصداق بازدید از اماکن تاریخی، گردشگری- توریستی و سایر جاذبه‌های دیدنی بود.
تجربه این فرآیند ارزشمند که ماحصل ارتقای پروانه‌های ارتباطات همراه به 3Gو 4G است و بر جذب توریست داخلی و خارجی کشور تاثیر مستقیم و غیرمستقیم داشته و رونق اقتصادی را به دورترین نقاط کشور نیز رسانده حدود سه چهار سالی است که تکرار می‌شود.
اگر تا دیروز با کمترین اطلاعات درباره اماکن تاریخی و نقاط گردشگری کشورمان مواجه بودیم اما امروز شاهد حضور مسافران و توریست‌هایی در اقصی‌نقاط کشور هستیم که ضمن تکریم نوروز به اشتراک تجارب و معرفی اماکن دیدنی از طریق ظرفیت‌های ارتباطی کشور می‌پردازند و در صحنه بین‌المللی از جاذبه‌های ایران زمین می‌گویند.
اپراتورها و نقش آنها در توسعه اقتصادی
این مهم تنها با توجه دولت به ظرفیت‌های نهفته در ارتباطات و فناوری اطلاعات سپس سرمایه‌گذاری اپراتورهای ارتباطی برای ایجاد پوششی گسترده و عادلانه در کشور محقق شد تا جایی‌که در آستانه دهه فجر سال گذشته محمدجواد آذری‌جهرمی؛ از گسترش خدمات نسل‌های سوم و چهارم تلفن همراه به تمامی 1246شهر کشور خبر داد و در اسفند ماه گذشته نیز براساس نتایج حاصل از هشتمین دوره ارزیابی رتبه‌بندی و انتخاب اپراتورهای برتر سال و همچنین همتی که در توسعه 3Gو 4G به تمام شهرهای کشور صورت گرفت از اپراتور اول ارتباطی کشور تقدیر کرد.
با تکیه بر زیرساخت‌های فراهم شده، دغدغه امروز وزیر جوان ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه خدمات وای‌فای رایگان در اماکن تاریخی نظیر تخت جمشید و پاسارگاد که گوشه‌یی از هویت کشورمان هستند، شده است.  تمامی این اتفاقات خروجی نگاه توسعه‌یی اپراتورها به عنوان بازیگران حوزه ارتباطی است زیرا در صورت عدم وجود پوشش یکپارچه ارتباطات و نسل‌های نوین ارتباطی، مردم کمتر از جاذبه‌های دیدنی کشور در شبکه‌های اجتماعی مطلع می‌شدند و در نهایت بار ترافیکی ایام خاص نظیر نوروز اینچنین متوازن در کشور توزیع نمی‌شد؛ از سمت دیگر ایران عزیزمان کمتر به جامعه جهانی شناسانده می‌شد. نگاهی به آمارهای رسمی این حوزه نشان می‌دهد که تا نیمه سال گذشته 156میلیون و 548 هزار و 511 سیم‌کارت توسط اپراتورهای ارتباطی واگذار شده و مجموع خطوط فعال به بیش از 85میلیون سیم‌کارت رسیده است.
آخرین آمارهای ارائه شده از سوی دولت نسبت به نقش‌آفرینی اپراتورها در بازار ارتباطی کشور نشان می‌دهد که اپراتور اول کشور سهم 59.53درصدی، اپراتور دوم سهم 38.47درصدی و اپراتور سوم نیز سهم 2 درصدی از این بازار دارد.
«همراه اول» با ضریب نفوذ 62.5 درصدی در جامعه تا پایان خرداد ماه سال گذشته، پوشش جاده‌های اصلی و فرعی خود را به 32078و 34591کیلومتر رسانید که با احتساب خطوط ریلی مجموعا 75595کیلومتر می‌شد و 96.5درصد جمعیت کل کشور را پوشش می‌داد.  «ایرانسل» هم با ضریب نفوذ 40.1درصدی در همین بازه زمانی توانست مجموعا 35936کیلومتر از جاده‌های اصلی، فرعی و ریلی کشور را تحت پوشش قرار دهد؛ در نهایت هم «رایتل» با ضریب نفوذ 2.08درصدی میزان پوشش خطوط اصلی، فرعی و ریلی‌اش را تا پایان خرداد ماه گذشته به 21406کیلومتر رسانید.
میزان پوشش 3G  و 4G  در شهرهای کشور
در حوزه خدمات اینترنت همراه نیز اپراتور اول ارتباطی درحالی که پروانه تجاری‌اش دیرتر از دو اپراتور دیگر به نسل‌های سوم و چهارم ارتقا یافت اما اکنون توانسته تمامی شهرهای کشور(1246شهر) را تحت پوشش خدمات نسل 3، 4و 4.5 خود درآورد.
اپراتور دوم هم که سهم قابل توجهی از بازار ارتباطی ایران دارد، براساس آخرین گزارشی که از وضعیت شبکه خود ارائه داده در بیش از دو هزار و 220شهر، دهستان و جاده خدمات 4G و در بیش از 3هزار شهر، دهستان و جاده هم خدمات 3G دارد؛ این اپراتور همچنین گفته که خدمات نسل 4.5G را به بیش از 390شهر توسعه داده است.
با این حال «ایرانسل» به صورت تفکیک شده از تعداد سایت‌هایش در مناطق مختلف و شهرهای تحت پوشش خود در نسل‌های مختلف نگفته است.
رسیدگی به امر توسعه و ایجاد زیرساخت‌های نوین ارتباطی در رقابت اپراتورهای ارتباطی به اندازه‌یی اهمیت دارد که بعضا برخی از آنها در تبلیغات محیطی، تلویزیونی و رسانه‌یی دست به تخریب رقیب زده و با ارائه آمار جعلی سعی در برتر جلوه دادن خود دارند اما با مقایسه آمار رسمی ارائه شده از سوی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات متوجه می‌شویم که اپراتور اول ظرف کمتر از هشت ماه توانسته در تعداد شهرهای تحت پوشش خدمات 3G و 4G به ترتیب رشد حدود 18و 80 درصدی داشته باشد و با توجه به اینکه دو اپراتور دیگر آمار تفکیکی از میزان شهرهای تحت پوشش خود ارائه نکرده‌اند، نمی‌توان به مقایسه آمار آنها پرداخت.
فاصله اپراتورهای موبایل در پوشش روستایی
با توجه به اینکه دسترسی به ارتباطات حق عموم مردم است و عدالت حکم می‌کند حکم توسعه به شکل متوازن باشد، آخرین آمار رسمی دولت نشان می‌دهد که اپراتور اول در 44918روستا، اپراتور دوم در 17631روستا و اپراتور سوم نیز در 65 روستا پوشش ارتباطی دارد.
اشتراک ظرفیت شبکه اپراتورها از جمله اقداماتی بود که در دولت گذشته بنای آن نهاده و در نهایت باعث شد که امروز پوشش آنتن در تمامی نقاط کشور به شکل متوازن باشد؛ به‌نحوی‌که اگر اپراتوری در یک نقطه که اپراتور دیگر دارای آنتن است، آنتن نداشته باشد می‌تواند مشترک خود را مهمان اپراتور رقیب کند.
این مصوبه اجرایی با نام «رومینگ ملی» شناخته می‌شود و همانطور که گفته شد به دنبال این است تا ظرفیت شبکه اپراتوری را در نقاطی که سایرین پوشش ندارند به اشتراک بگذارد؛ با اجرای این مصوبه بود که اپراتور سوم ارتباطی توانست شعار پوشش «از خزر تا خلیج فارس» را سر دهد.
بنابراین ظرفیت سخت‌افزاری و شبکه‌یی اپراتورهای بزرگ‌تر در اختیار کوچک‌ترها قرار گرفت و عملا نیاز سرمایه‌گذاری نوپاها را تا حد چشم‌گیری از بین برد؛ در این شرایط بود که بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار از کاهش احتمالی سهم بازار اپراتورهای بزرگ‌تر خبر دادند و شرایط را برای رقابت آنها مساعد ندانستند اما آمارهای رسمی دولت نشان می‌دهد برخلاف تمامی این اظهارنظرها، شرکت ارتباطات سیار ایران با احتساب مشترکان اپراتورهای دیگر که از طریق رومینگ ملی به شبکه‌اش وارد می‌شدند 62 درصد سهم بازار گرفته است.
تغییر جهت ترابردپذیری شماره‌های همراه
همچنین مصوبه دیگری با رویکرد مصوبه قبلی و با هدف حمایت از حقوق مشترکان تلفن همراه، در همان زمان به اجرا گذاشته شد؛ «ترابردپذیری شماره‌های تلفن همراه» عنوان مصوبه‌یی بود که همانند رومینگ ملی باعث شد تا اغلب متخصصان و صاحب نظران حوزه ICT از آن به عنوان ضربه نهایی بر انحصار بازار اپراتور اول یاد کنند اما بار دیگر برخلاف تجارب بین‌المللی و پیش‌گویی‌های آماری، رویه معکوس شد.
ترابردپذیری شماره‌های تلفن همراه امکانی را فراهم کرد تا مشترکان تلفن همراه بتوانند با حفظ شماره خود، اپراتورشان را تغییر دهند و به سمت اپراتوری بروند که به زعم‌شان خدمات بهتری دارد.
بنابراین با چنین مصوبه‌یی اهرم قدرت و فشار از دست اپراتورها خارج و در اختیار مشترکان تلفن همراه قرار گرفت، اما برخلاف اینکه تصور می‌شد مردم اپراتور قدیمی و بزرگ‌تر را ترک کرده و به سمت اپراتورهای جدید می‌روند اما جذب همراه اول از ایرانسل و رایتل بیشتر شد.
مشترکان وفادار و حال و روز اپراتورها!
با وجود گذشت بیش از یک سال از اجرای نهایی طرح ملی ترابردپذیری شماره‌های تلفن همراه، آخرین آمار رسمی رسانه‌یی شده(اواخر آذر 96) از میزان ترابرد به اپراتورهای ارتباطی نشان می‌دهد که در مجموع 236014مشترک با حفظ شماره به شبکه همراه اول وارد و 193363مشترک خارج شده‌اند که مجموعا تراز مثبت 42651 را نمودار است.  اما تراز ترابرد هر دو اپراتور ایرانسل و رایتل منفی و به ترتیب 16577و 26074 بوده است؛ به قطع مشخص است که برنده اصلی این رقابت سنگین اپراتور قدیمی کشور بوده و در شرایطی که همه کارشناسان و صاحب‌نظران برای خروج آن از گردونه رقابت زمینه می‌چیدند، توانسته با فراهم کردن بسترهای ارتباطی مورد نیاز مردم به مقصدی برای مشترکان دیگر اپراتورها تبدیل شود.
از سوی دیگر نکته جالب‌تر اینکه مدیرعامل وقت همراه اول در مجامع عمومی عادی سالانه و فوق‌العاده شرکت ارتباطات سیار ایران که سال گذشته با حضور 95درصدی سهامداران این اپراتور برگزار شد به صراحت اعلام کرد: در حالی با اجرای ترابردپذیری شماره‌های تلفن همراه بیشترین مشترکان به شبکه همراه اول وارد شده‌اند که بین 20تا 30درصد کسانی هم که از شبکه ما رفته‌اند، اکنون در حال بازگشت هستند و به عبارتی وفادار مانده‌اند.
پیش از آن هم مدیر ترابردپذیری اپراتور اول دلیل موفقیت این اپراتور در جذب مشترکان بیشتر به نسبت دو اپراتور دیگر را اجرای رومینگ ملی عنوان کرد؛ به عقیده او مشترکانی که طعم خدمات خوب را چشیده بودند، حاضر شدند در زمان اجرای ترابردپذیری به شبکه ما مهاجرت کنند.
آمارهای منتشر شده در رسانه‌ها نشان می‌دهد که این اپراتور صاحب 18200سایت نسل سوم و 15900سایت نسل چهارم است و همچنین آخرین آمار و ارقام رسمی مربوط به کیفیت شبکه اپراتورها هم نشان می‌دهد که وضعیت اپراتورهای اول تا سوم در شاخص «میزان موفقیت در برقراری مکالمات» (ASR) به ترتیب 51.49، 49.15و 51.75 درصد است.
روند تغییر سهم بازار
در نهایت و برای جمع‌بندی باید گفت، آمارهای رسمی دولت هم نشان می‌دهد که از پایان شهریور ماه سال 1395 تا پایان خرداد ماه سال 1396سهم بازار اپراتور اول ارتباطی در جامعه با رشد حدودا 2 درصدی مواجه شد در حالی که سهم بازار اپراتورهای دیگر تماما در این بازه زمانی(دوره اجرای ترابردپذیری) با کاهش روبه‌رو شده است.

برچسب ها

اپراتورخرید آنلاینتکنولوژیسفرهای نوروزی
مطالب مرتبط بیشتر
دفاتری که از اطلاعات حجاج سوءاستفاده کردند، تعلیق شدند غول‎های دیجیتالی در ایفا ۲۰۱۹ اعتماد به نماد اعتماد؟ فرصت ٤٥ روزه وزیر ارتباطات به اپراتورها برای افزایش کیفیت تولید مرورگر جدید برای گوشی های ۲ نمایشگری پروانه رباتیک هم از راه رسید تحقق رؤیای دیرینه نصب دستگاه‌های الکترونیکی در مغز انسان راه دشوار MTN در خاورمیانه گجت‌های روزمره در برابر حملات هکرها آسیب‌پذیر هستند «اوبر» و پیش‌بینی از طریق تحلیل داده‌ها کاربران کدام کشورها بیشتر اسپیکر هوشمند می‌خرند؟ عجیب‌ترین تلفن‌های همراهی که پرواز می‌کنند همکاری غول‌های آمریکایی و چینی برای توسعه ۵G طراحی و ساخت باتری‌های انعطاف‌پذیر ناامید کننده‌ترین تلاش‌های عرصه تکنولوژی در سال ۲۰۱۹ عینکی که بینایی ۵ نفر را احیا کرد "سونی" دستگاه تهویه هوای جیبی ساخت گوشی‌ها چگونه شبکه اپراتور را مختل می‌کنند؟! گجتی که به افراد لال کمک می کند صحبت کنند مراقب دام اجناس دست دوم در فروشگاه‌های آنلاین باشید تکنولوژی RCS به محصولات اپل اضافه می‌شود تکنولوژی جاروبرقی هوشمند چیست؟ تکنولوژی عینک‌های هوشمند چیست؟ لغو عضویت اپراتورهای ایرانی در انجمن جهانی موبایل به درخواست ترامپ گرفتار کلاهبرداری خرید آنلاین لوازم‌التحریر نشوید با شگفت‌انگیزترین گجت‌های هوشمند آشنا شوید مراقب کلاهبرداری در سایت‌های خرید و فروش کالا باشید ارسال پیامک فلش در هر شکل ممنوع است ثبت حدود ۱.۵ میلیون جابجایی اپراتور موبایل طی دو سال کدام کالا ها را آنلاین بخریم و کدام یک را نخریم؟ چطور جلوی رومینگ‌های سرسام‌آور را بگیریم؟ تنفر واتس اپی‌ها از فیس بوک! تجهیز همه گوشی‌های نوکیا به اندروید P سرنوشت فروش گوشی‌های آیفون چگونه رقم می‌خورد؟ با یادآوری جی‌میل به ایمیل‌تان پاسخ دهید آشنایی با قابلیت‌های جدید واتس اپ افزایش کیفیت ارائه خدمات اینترنت دانلود ۵.۳۷ OpenSignal؛ بهترین نقطه آنتن دهی اینترنت اطراف خود را بیابید عرضه لپ‌تاپ جدید اپل به تعویق افتاد اپلیکیشن دستیار خرید و فروش هوشمند کالا طراحی شد جدیدترین روش گوش دادن را با Xperia Ear Duo کشف کنید تلاش ال‌جی برای جلب اعتماد کاربران تولید باتری هایی که منفجر نمی شوند فرودگاه میامی به اسکنر هوشمند تشخیص چهره مجهز شد لباس رباتیک سیگنال های مغز را می خواند نیم نگاهی برگلایه‌های عرضه‌کنندگان چادرهای مسافرتی محقق ایرانی روش جدیدی برای تقویت سیمان ابداع کرد خریدهای اینترنتی عید را آگاهانه انجام دهید ماده ای با ویژگی های لاستیک و فولاد ساخته شد بمب متنی گوشی‌های آیفون را از کار می‌اندازد روشن کردن چند ثانیه ای آتش با ۵ ساعت ماندگاری روشن کردن چند ثانیه ای آتش با ۵ ساعت ماندگاری افزودن برچسب آر اف آی دی به محصولات غذایی ممکن شد ساخت نانوفیلم‌های منعطف با توانایی ذخیره سازی اطلاعات کشف روش جدید برای تهیه باتری های ایمن تر و ارزان تر بارکدهای خوراکی به بدن دارو می رسانند ساعتی که نشانه‌های تشنج را تشخیص می‌دهد ترکیب عینک آفتابی و ژن‌درمانی برای درمان بیماری‌های نادر چشم تردمیل با حسگر مادون قرمز ساخته شد کشتن باکتری ها و بازسازی پالپ دندان با سلول های بنیادی تولید حسگر قابل چسباندن به پوست دست برای مدت طولانی تامین امنیت المپیک زمستانی با هواپیمای چهره نگار و پهپاد همکاری ۳۰ شرکت برای تولید قلم الکترونیک مشترک فواید یک ربات برای مسافران قطار دورکاری و خرید آنلاین مصرف انرژی را کاهش داد اشیا بعد از چاپ تغییر رنگ می دهند! دوربین هوشمند Google معرفی شد این سطل زباله مجهز به فیلتر تهویه بو است هدست واقعیت مجازی دانش آموزان را به سفرهای علمی می برد سوزن انتقال دارو به مغز ساخته شد رباتی که از رطوبت انرژی می گیرد و حرکت می کند تجاری‌سازی زخم‌پوش‌های دیابتی رونق کسب و کار با گسترش فروشگاه های اینترنتی تحولی بزرگ در فروش اینترنتی کالا پیش رو است وان پلاس، هک کارت‌های اعتباری مشتریانش را تایید کرد سامسونگ بدنبال افزایش درآمد از آفریقا پنجره‌های هوشمند در راه بازار صدور "برگ خرید" فروش کلیه کالاها الزامی شد+سند باتری‌هایی که با بزاق دهان شارژ می‌شوند! گجتی که از مرگ ناگهانی نوزاد جلوگیری می کند پهپادی که در اتاق های کوچک هم پرواز می کند دانشمند ایرانی حسگر رصد معده ساخت ربات ها مشاور املاک می شوند چهار دلیل برای استفاده از چراغ هوشمند در خانه سه ربات خدمتکار رونمایی شدند عینک هوشمند برای برطرف کردن اختلالات بینایی ساخته شد کیسه هوای مخصوص سقف خودرو ساخته شد این ترازو وزن کاربر را کم می کند! کدام یک در خرید آنلاین‌ مهمتر است؛ امنیت یا راحتی؟ ریشه پیامک‌های مزاحم هنوز خشک نشده است! این گربه رباتیک داروهای صاحب سالمندش را یادآوری می کند این دستگاه کوچک باکتری را ردیابی می کند این جلیقه به شما سرم تزریق می کند! رشد گیاهان در تاریکی برای اولین بار ممکن شد سیستم هوشمند امنیت خانه با کمتر از ۲۰ دلار اچ تی سی؛ همچنان در سراشیبی افول کتانی ۲۰۰ دلاری از جنس گرافن ساخته شد رونق در بازار ابزارهای پوشیدنی با این انگشتر به دستگاه های هوشمند دستور دهید فروش ۷.۹ میلیارد دلاری فروشگاه‌های آنلاین آمریکایی در جمعه سیاه صف‌ خریداران جمعه سیاه کوتاه‌تر شد مشکلات فنی و حقه‌های آنلاین در حراج جمعه اینترنتی خدمات خرید گوگل به روز شد سیم کارت چند شماره‌ای مجوزهای امنیتی را کسب نکرد شبکه ارتباطی در مناطق زلزله زده پایدار است اینترنت غیرحجمی برای موبایل نیست پردازشگر ۵۰ کوانتوم بیتی ساخته شد ردیابی سرطان پوست با یک دستگاه ارزان چین در حال تسخیر بازار خرده فروشی اینترنتی روسیه رجیستری موبایل و امکانی به نام فروشگاه های آنلاین نرم افزار سوپر مارکت آنلاین راه اندازی شد ۱۰ محصول نانو تاییدیه دریافت کردند فروش ۷۰ درصدی موبایل‌های قانونی به‌صورت آنلاین سیستم امنیتی بیومتریک همه گیر می‌شود چاپ سه بعدی سریع تر می شود آغاز عصر آمازون و علی‌بابا چگونه از تاثیر منفی دستگاه‌های الکترونیکی بکاهیم؟ شناسایی زلزله با کابل های فیبرنوری ! دستبند هوشمند همراه اربعین ساخته شد تست آلرژی در ۵ دقیقه با یک قطره خون برای تقویت ۵G چه نکاتی را می‌توان از چین آموخت در جهان تجارت آنلاین چه می‌گذرد؟ رونمایی از قدرتمندترین تراشه تلفن همراه جهان با این برنامه موبایلی چهره فرزندتان را قبل از تولد ببینید علی بابا بزرگترین شرکت تجارت الکترونیکی جهان شد رباتی که دقت جراحی‌های پزشکی را دوچندان می‌کند ردیابی مواد منفجره با انگشتر هوشمند خرید یک مچ بند هوشمند چقدر تمام می شود؟ استفاده از ویندوز رایانه بر روی گوشی‌های سامسونگ قابلیت تشخیص آهنگ گوشی پیکسل ۲ از شازم هم بهتر است RED از دوربین Monstro ۸K رونمایی کرد اپ استور دیگر اپ مجانی هفته ندارد آمازون به بازار آنلاین عرضه "دارو" وارد می‌شود سایتی که بر اساس سلیقه کاربر لباس پیشنهاد می‌دهد جایگزینی سیم‌کارت‌های فیزیکی با eSIM خرید لپ تاپ با صفحه نمایش لمسی چقدر تمام می شود؟ کاهش مصرف آب کشاورزی به نصف با کمک اینترنت اشیا کسب مقام اول تیم دانشگاه امیرکبیر در مسابقات ریزپرنده فرانسه خرید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای با فرمان صوتی ممکن شد روشی جدید برای چاپ باکیفیت تکنولوژی، برای کمک به معلولان اختراع چسب پوست برای حل مشکل چاقی دور شکم این ربات پای بدبو را ردیابی می کند هوش مصنوعی بازی رایانه ای ساخت سرعت اینترنت به ۲۰ مگابیت برثانیه می‌رسد توانایی ساعت اپل در تشخیص بیماری‌های قلبی بومی‌سازی نانوپوشش‌های سبز برای صنایع خودرو و لوازم‌خانگی ژاکتی که همراه تغییر دما تغییر رنگ می دهد+ عکس رونمایی از مچ بند ورزشی با امکانات مربی گری این دستگاه ضربان قلب را از زیر آوار ردیابی می کند این روبات ژاپنی می تواند شعر بنویسد کدام گوشی‌های سونی اندروید ۸.۰ اوریو می‌گیرند؟ همه فناوری‌های احتمالی "آیفون ۸" پیش بینی افزایش درآمد ام تی ان آفریقای جنوبی از بازار ایران عرضه ۳ سیم کارت اپراتور مجازی تا چند روز دیگر به بازار اسپیکر هوشمند شیائومی معرفی شد هر دقیقه مکالمه چقدر برای‌تان تمام می‌شود؟ + اینفوگرافی آشنایی با نحوه پوشش اطلاعات در اینترنت نسل ۵ اپراتورهای تلفن همراه به دنبال طراحی بسته های تلفیقی صوت و داده باشند کایت ها پرواز می کنند تا انرژی تولید شود ظریف‌ترین شارژر دیواری جهان برای موبایل +عکس ۶ ابزار تکنولوژی در خدمت هنرمندان ساخت میکروسکوپی با ۴ برابر قدرت نمونه های فعلی ربات هایی که همزمان می بینند، می شنوند و می خوانند آسیاتک برترین اپراتور حوزه ثابت کشور شد همراه اول باز هم رتبه اول اپراتورهای تلفن همراه کشور شد آخرین آمار ترابردپذیری اپراتور دوم اعلام شد خانه را رنگ کنید تا برق تولید کند از این پس ویندوز را با اسکنر صفحه کلید قفل کنید تایر ساخته شده از مواد طبیعی به بازار می آید تولید گوشی برای ترجمه زبان‌های مختلف در چند ثانیه تولیدپد شارژری که با الکترومغناطیس میدان انرژی ایجاد می‌کند موفق ترین اپراتور معرفی شد پرینتر های ۳ بعدی ویژه دانشجویان ساخته شد روبات اریگامی ساخته شد شرکت سوئدی در زیر پوست کارمندانش تراشه می‌کارد تلویزیون جدید با فناوری منحصر به فرد صدا از راه می رسد شاگرداول‌های خرید و فروش آنلاین را بشناسید فناوری اسکن و پرداخت با موبایل این ربات لباس ها را مطابق میل شما تا می کند با این نرم افزار به سادگی آب خوردن ربات بسازید رایانه کارتی رونمایی شد! چند نکته امنیتی درباره خریدهای آنلاین ال جی الکترونیک با به خط کردن نمایندگی های انحصاری خود آنلاین می شود راهنمای یک خرید اینترنتی مناسب دوچرخه ای با قابلیت پاکسازی هوا پخش زنده تصاویر فوق دقیق پهپادها بر روی تلویزیون ممکن می‌شود ساخت و ساز در فضا رونق می گیرد نرم افزاری برای مقایسه محصولات ایرانی و خرید آنلاین طراحی شد رایانه با حافظه ۱۶۰ ترابایتی ساخته شد با این دستگاه از فاصله ۳۰ متری با یکدیگر نجوا کنید درآمد ۲۸ میلیارد و ۲۴ میلیون تومانی اپراتور از ودیعه ۸۰۰ هزار مشترک دائمی جدید اپراتورهای مجازی موبایل چه خدماتی می‌دهند؟ یکه تازی آمازون در بازار اسپیکرهای هوشمند در سال ۲۰۱۷ هم ادامه خواهد یافت مایکروسافت شکست را می‌پذیرد گوشی‌های هوشمند هم در آینده خواهند مرد کاهش ۶۰ درصدی تعرفه‌اینترنت در ۴ سال اخیر رونمایی از تکنولوژی جدید برای حضور افراد کم شنوا و ناشنوا در استادیوم فوتبال اپراتور سوم: کاهش احتمالی هزینه‌های اینترنت موبایل از مهرماه چرا آینده‌ی سرگرمی‌های خانگی به دستیارهای صوتی گره خورده است بنابراین دلایل از ابزارآلات هوشمند فاصله بگیرید! تلفن‌های ثابت قطع دوطرفه وصل می‌شوند سرویس اپراتور موبایل ویژه ناشنوایان تکنولوژی احراز هویت اثر انگشت و عنبیه در کنگره جهانی موبایل ۲۰۱۷ از برگزاری نمایشگاه در سایت‌های غیرمجاز جلوگیری شود بهترین شهرهای دنیا برای خرید مقرون‌به‌صرفه هشدارهای امنیتی در رابطه با خریدهای اینترنتی ایام نوروز خریدهای اینترنتی عید را آگاهانه انجام دهید یخچالی که سال ۲۰۵۰ به بازار می آید + تصاویر طراحی نرم‌افزاری برای اشتراک‌گذاری دسک‌تاپ از سوی متخصصان ایرانی طراحی نرم‌افزاری برای اشتراک‌گذاری دسک‌تاپ از سوی متخصصان ایرانی موبایل‌ها رکورد خرید آنلاین را شکستند موبایل‌ها رکورد خرید آنلاین را شکستند طرح‌های ویژه اپراتورهای ایرانی برای اربعین طرح‌های ویژه اپراتورهای ایرانی برای اربعین
برگشت به بالا