گول تبلیغات «لوازم خانگی بانه» را نخورید!
عصر کالا- لوازم خاگی بانه، سفارش محصولات بانه، واردات لوازم خانگی از بانه و... اینها همه تبلیغاتی هستند که روزانه به صورت اینترنتی و پیامکی دیده میشود. اما چقدر از این تبلیغات واقعی است؟
عصر کالا- لوازم خاگی بانه، سفارش محصولات بانه، واردات لوازم خانگی از بانه و... اینها همه تبلیغاتی هستند که روزانه به صورت اینترنتی و پیامکی دیده میشود. اما چقدر از این تبلیغات واقعی است؟
به گزارش پایگاه خبری«عصرکالا» به نقل از گسترشنیوز ، بازار لوازم خانگی در طول یکسال اخیر با تحولات بسیاری مواجه شده، قطع همکاری برخی از تولیدکنندگان صاحب نام آسیای شرقی و افزایش نرخ ارز باعث شد تا شاهد ظهور و بروز برخی نارساییها در این حوزه باشیم، اما چقدر از تبلیغات لوازم خانگی بانه واقعی است؟
افزایش محسوس قیمتها از یکسو و برهم خوردن ضریب عرضه و تقاضا باعث شد بستر عرضه کالاها و محصولات قاچاق هموار شود، طبیعتا در چنین اوضاعی شرایط برای حضور محصولات قاچاق بیش از پیش فراهم شد و کم نیستند کالاها و محصولاتی که به اسم تولیدات کرهای یا اروپایی، اما در واقع جعلی و بیاصالت به فروش میرسند.
مرتضی میری رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی میگوید: درحالحاضر برخی از کالاهای ایرانی به بانه منتقل شده و در آنجا با لحاظ کردن برخی تغییرات در بستهبندی و نصب نشانهایی خاص تحت عنوان برندهای آلمانی و کرهای به متقاضیان عرضه و فروخته میشوند.
به گفته او این کالاها با ارسال پیامک یا تبلیغات در فضای مجازی به مشتریان فروخته میشوند و متقاضیان بعد از خرید و در هنگام مصرف به کیفیت نازل آنها پی میبرند.
آنگونه که رئیس پیشین صنف لوازم خانگی گفته برخی کالاها مانند یخچال را در تهران تولید میکنند و در بانه به فروش میرسانند. این کالاها را در شهرکهای اطراف تهران و ساوه تولید میکنند. اجناس را بسیار شیک و عیناً مانند کالاهای خارجی تولید میکنند. موتور و پوسته لوازم خانگی ارزانقیمت چینی را به ایران میآورند و در کارگاههای غیرمجاز تهران سر هم کرده و با شابلون، نشان برندهای معروف به روی آن کالاهای تقلبی حک میشود و آن را به بانه میبرند و به فروش میرسانند.
جالب اینجاست که حتی سایتهایی با نام بانه فعالیت میکنند و روزانه قیمتهای محصولات لوازم خانگی بانه را منتشر میکنند و برخی از آنها روزنامه پیامکهای مختلفی به مردم میزنند و از تخفیفهای ویژه لوازم خانگی بانه مینویسند. علیرضا موسوی مجد رئیس هیات مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران میگوید: محصولات و تولیداتی که در این پیامکها تبلیغ میشود، در حقیقت لوازم خانگی ایرانی و به طور عمده با برندهای متفرقه است که با نام و بستهبندی خارجی در این شهرستان و برخی مناطق جنوبی کشور فروخته میشود.
در ماههای گذشته کارخانهای در بانه کشف شد که کارش تولید کارتنهای بستهبندی با درج مارک خارجی برای محصولات تقلبی بود. یعنی در واقع لوازم خانگی پس از تولید در ساوه به بانه ارسال میشد و پس از بستهبندی با کارتنهای مخصوص، از همانجا به نقاط مختلف فرستاده میشد.
یکی از خریدران این محصولات به رویداد24 میگوید: وقتی محصول را سفارش دادم، بارنامه از مبدا بانه بود و کولری که خریداری کرده بودم نیز کارتن مخصوص و داشت اما پس از دو ماه رنگ برند از بین رفت و قدرت کولر کم شد و در نهایت کالایی که در اردیبهشت خریده بودم، تا آخر تابستان هم دوام نیاورد و خراب شد.
آپشنهای فروشندگان هم تردید مشتریان را بیش از پیش میکند؛ برخی مشتریان چندین انتخاب جلوی پای خریدار میگذارند: تولید داخلی بخرید. جنسی که از بانه آمده بخرید یا سفارش امارات را خریداری کنید. از آنجایی که معمولا گارانتی در ایران معنایی ندارد، مشتریان به سمت کالای بانه سوق پیدا میکنند.
محصولات تقلبی به اسم واردات بانه فروخته میشود
جواد نوفرستی فعال حوزه لوازم خانگی میگوید: بخش نظارت کمرنگ شده و اعتماد عمومی نیز در مورد برند تولیدات ملی و به خصوص برخی از محصولات داخلی از بین رفته است. شرایط به گونهای شده که با گسترش خریدهای اینترنتی بسیاری از اقلام به نام بانه و تولیدات خارجی با برندهای معروف به متقاضیان پیشنهاد میشود و لزوما هم این محصولات از بانه نمیآیند بلکه در همین تهران است و توزیع میشوند اما به دلیل اینکه مردم تصور میکنند محصولات بانه خارجی هستند، به فروشندگان آن منطقه سفارش میدهند.
نوفرستی میگوید: محصولات بانه بدون گارانتی هستند و اگر گفته میشود گارانتی دارد مشخص است که با تولیدکنندگان داخلی ارتباطی دارند، زیرا این افراد قطعات را وارد نمیکنند و تنها اقدام به واردات لوازمی مانند یخچال و لباسشویی و.. میکنند.
نوفرستی میگوید: اینکه چرا مردم به کیفیت تولید داخل اعتماد ندارند و حتی به کالای چینی بیشتر اعتماد میکنند به ضعف فرهنگی و مشکلات تولیدکنندگان برمیگردد.
این فعال حوزه لوازم خانگی ادامه میدهد: حقیقتا تولید برخی از کالاهای تولید داخل ظلم و اجحاف به مردم است و در ضرورت دارد تا نظارت بر بازار لوازم خانگی بیشتر شود و وزارت صمت و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز جدیتر به موضوع تولیدات داخل توجه کنند تا دیگر شاهد تولیدات تقلبی در بازار نباشیم.
او میگوید: متاسفانه برخی از تولیدکنندگان واردکننده هستند یا سعی در انتخاب برندهایی نزدیک به برندهای خارجی دارند تا بتوانند محصولات خود را بهتر بفروشند، بنابراین فضایی که ایجاد شده هدفمند و با برنامهریزی نیست تا بتوان جلوی تخلفات و تقلبات این حوزه را گرفت.
نوفرستی ادامه میدهد: هر چند نرخ دلار چند ماهی است که تثبیت شده، اما همچنان نرخ کالاها با نرخ دلار 18 هزار تومانی معامله میشود؛ این در حالی است که نرخ دلار به 11 هزار و 300 تومان رسیده است. این در حالی است که اتفاقی که برای رب گوجه فرنگی افتاد نشان داد که چطور نرخ رب گوجه که تا 20 هزار تومان افزایش یافت، یکباره به 12 هزار تومان رسید پس نظارتها میتواند درجلوگیری از تخلفات کارساز باشد.
نوفرستی میگوید: درحالحاضر نیازمند افزایش کیفیت لوزام خانگی و اعتمادسازی هستیم تا مردم برای خرید کالاهای داخل ترغیب شوند.