عصر کالا- محققان پارچه ای ابداع کرده اند که با واکنش به اشعه مادون قرمز، به طور خودکار گرمای بدن را تنظیم می کند.
به گزارش پایگاه خبری«عصر کالا» به نقل از مهر، محققان دانشگاه مریلند (UMD) نوعی پارچه هوشمند ابداع کرده اند که گرمای بدن فرد را می سنجد و به طور خودکار میزان گرمایی که در بدن می ماند یا آزاد می شود را تنظیم می کند.
محققان ادعا می کنند این پارچه از موادی تولید شده که می تواند به طور خودکار نسبت به اشعه مادون قرمز واکنش نشان دهد. بدن انسان نیز به طور خودکار به اشعه مادون قرمز در محیط واکنش نشان می دهد و گرما را در محیط اطرافش آزاد می کند.
برای این منظور فیبرها از 2 نوع ماده مصنوعی مختلف تولید شده اند که یکی از آنها آب را جذب و دیگری آن بیرون می راند. هر دو این ماده با لایه ای از نانوتوب های کربنی پوشیده شده اند.
ایده اصلی این است که وقتی آب (مانند عرق) توسط نیمی از هر ماده جذب می شود، الیاف را طوری تغییر می دهد که به یکدیگر نزدیک می شوند. به این ترتیب پارچه همزمان به دو شیوه مختلف بدن فرد را خنک می کند.
طی این فرایند نخست، منافذ ماده باز و گرمای بیشتری خارج می شود. ثانیا با نزدیک شدن نانوتوب های کربن به یکدیگر، پارچه قابلیت خنک کنندگی بیشتری فراهم می کند. این تغییر اتصال الکترومغناطیسی را تغییر می دهد و در نتیجه نانوتوب ها 35 درصد یا مقدار بیشتری از اشعه مادون قرمز را جذب می کنند و گرمای بیشتری از بدن فرد خارج می کنند.
«یوهانگ وانگ» یکی از محققان این تحقیق می گوید: تاثیر اتصال الکترونیکی شبیه خم کردن یک آنتن رادیویی است تا طول موج و فرکانش آن را تغییر دهد. این روش ساده برای بیان کردن فرایند است. تصورکنید دو آنتن به یکدیگر نزدیک شوند تا این نوع از امواج الکترومغناطیسی را تنظیم کنند. هنگامیکه مواد تشکیل دهنده پارچه در کنار یکدیگر قرار می گیرند، امواج حاصل از برخورد آنها تغییر می کند. این بدان معناست که لباسی که با این پارچه تولید می شود نسبت به گرمایی که از بدن انسان خارج می شود، واکنش نشان می دهد.
به گفته محققان این دینامیک سبب می شود پارچه مذکور نخستین «تنظیم کننده دوسویه» واقعی گرمای بدن انسان باشد و به نظر می رسد حتی قبل از آنکه کاربر متوجه گرما شود، به طور خودکار فعال می شود.