روزهای خوش صنعت پوشاک فرا می رسد
عصر کالا- در حالیکه بسیاری از تولیدکنندگان پوشاک داخل اذعان دارند که با حمایت ها دولتی می توانند کالای باکیفیت صادراتی را تولید کنند، اما واردات بی رویه هنوز مانع رشد محسوس این صنعت در کشور است.
عصر کالا- در حالیکه بسیاری از تولیدکنندگان پوشاک داخل اذعان دارند که با حمایت ها دولتی می توانند کالای باکیفیت صادراتی را تولید کنند، اما واردات بی رویه هنوز مانع رشد محسوس این صنعت در کشور است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از باشگاه خبرنگاران، با گشت و گذاری در بازار پوشاک با حجم عظیم کالاهای چینی و ترکیه ای برخورد می کنیم تا جایی که بسیاری از فروشندگان اذعان دارند که بازار پوشاک ایران در قبضه خارجی هاست در صورتی به لحاظ کیفی تفاوت چندانی بین تولیدات داخلی و چینی وجود ندارد.
بسیاری از تولیدکنندگان پوشاک اظهار دارند که برای فروش تولیدات خود از مارک ها و برند های خارجی بر روی پوشاک ایرانی استفاده می کنند چرا که مردم نسبت به کالای خارجی اقبال بیشتری نشان می دهند و با اینکه قاچاق پوشاک در سالهای گذشته کاهش پیدا کرده اما واردات بی رویه موجب تعطیلی بسیاری از واحدهای صنفی بخش تولید پوشاک شده است.
اما در ماه های اخیر اخبار خوشی مبنی بر ایجاد کمپین حمایتی از کالای ایرانی شکل گرفته و مسئولان و متولیان بخش پوشاک معتقدند که رویکرد مردم برای خرید تغییر کرده و ترجیحا کالای با کیفیت داخلی با توجه به اشتغالزایی در اولیت آنها قرار گرفته است.
قاچاق، همچنان معضل اصلی
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه واردات غیر قانونی پوشاک به کشور ضربه سنگینی بر تولید داخلی وارد کرده، عنوان کرد: با توجه به اقدامات انجام شده آمار قاچاق در کشور طی سالهای اخیر، روندی کاهشی داشته، اما طبق گزارش دریافتی مربوط به سال 95 به صورت تقریبی 20 میلیارد دلار کالا به صورت غیرقانونی وارد کشور شده که بخشی از آن متعلق به پوشاک و بخش دیگر شامل بقیه کالاها است.
وی در ادامه افزود: صنعت پوشاک در کشور از معیارهایی نظیر استاندارد لازم برای تولید، دانش فنی و سابقه تولید پوشاک برخوردار است که در صورت حمایت از تولیدکنندگان، این صنعت کشور مستعد اشتغال زایی و بهبود وضعیت اقتصادی در کشور خواهد بود.
رئیس کمیسیون اقتصادی در این راستا بیان کرد: گزارشاتی مبنی بر اینکه برخی تولیدکنندگان مطرح در کشور اقدام به تولید پوشاک با نام خارجی میکنند در دست است که این امر نشان دهنده مقبولیت کیفیت تولیداتشان است، اما به دلایل متعددی این افراد به اجبار کالاهایشان را با نامهای خارجی در بازار به فروش میرسانند.
پورابراهیمی با توجه به اهمیت جلوگیری از ورود پوشاک غیرقانونی به کشور، در ادامه اظهار کرد: بخش زیادی از فرآیند اصلاحات قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مجلس انجام شده و پیش بینی میشود، ظرف چند ماه آینده اقدامات برای رفع ضعفها در بخش قاچاق کالا صورت بگیرد که در این صورت جلوگیری از ورود افراد متخلف و تولیدات خارجی از مبادی اصلی و ساماندهی آنها کمک شایانی به تولیدکنندگان داخلی خواهد کرد.
صادرات پوشاک به کشورهای همسایه
شهباز حسن پور رئیس فراکسیون اصناف مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی ،در خصوص فعالیت های انجام شده در راستای حمایت از پوشاک داخلی،گفت: حمایت از تولید داخلی نیازمند همکاری همه دستگاه های اجرایی و مردم است و هر کسی به سهم خود در پویایی صنایع و تولیدات ایرانی بویژه صنعت پوشاک باید نقش آفرینی کند لذا ایجاد کمپینی برای حمایت از تولید داخل ضروری بود که این مهم شکل گرفت.
وی با اشاره به حمایت مردم از کالاهای تولید شده در داخل کشور بویژه پوشاک ایرانی،اظهار داشت: مردم از کالای با کیفیت ایرانی استقبال خواهند کرد و تولیدکنندگان هم به این نتیجه رسیده اند که باید مشتری مداری را سرلوحه کار خود قرار دادند.
رئیس فراکسیون اتاق اصناف مجلس با بیان اینکه پوشاک ایرانی در کشورهای همسایه مورد توجه قرار گرفته عنوان کرد: در حال حاضر پوشاک ایران به بیش از 40 کشور صادر می شود و کیفیت در اولویت تولیدکنندگان پوشاک قرار گرفته است که حمایت از آنها موجب کیفیت بهتر و افزایش تولید و اشتغال خواهد شد.
حسن پور ضمن انتقاد از قاچاق پوشاک 15 هزار میلیارد تومانی در سال، اظهار داشت: در سال های اخیر انسجام و همت خوبی برای مبارزه با قاچاق پوشاک صورت گرفته و میزان ورود کالای قاچاق هم کم شده اما همچنان بیشترین خسارت به تولیدکنندگان از همین ناحیه وارد می شود.
وی در پایان تاکید کرد: با توجه به کیفیت مناسب کالاهای ایرانی مردم هم باید به تولیدات داخلی اعتماد کرده و برای رونق گرفتن اقتصاد کشور و اشتغالزایی از کالای با کیفیت ایرانی خرید کنند.
تغیر رویکرد مردم برای خرید کالای ایرانی
ابوالقاسم شیرازی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ،در خصوص وضعیت بازار پوشاک گفت: مردم به تدریج به کالای ایرانی بویژه پوشاک اقبال نشان داده اند و با توجه به اینکه در سال تولید و اشتغال قرار داریم تمام تلاش خود را برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی را انجام خواهیم داد.
وی افزود: رویکرد مردم نسبت به پوشاک ایرانی تغییر کرده و فارغ از قیمت و کیفیت خرید کالای ایرانی برایشان مهم شده است و استقبال آنها از محصولاتی داخلی باعث شده تا انگیزه تولیدکنندگان هم برای تولید با کیفیت بیشتر شود و رویکرد اتحادیه نیز خوداتکایی و عدم وابستگی به خارج است.
رئیس اتحادیه پوشاک بااشاره به اینکه باید به سمت تولیدات پایدار و ادرات محور حرکت کرد اظهار داشت: باید تولیدات براساس استانداردهای بین المللی صورت گیرد و در این خصوص همکاری گسترده ای با دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان انجام شده است و کیفیت پوشاک به مراتب بهتر خواهد شد.
وی در پایان با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کالا در سالهای اخیر بهتر شده است و پوشاک کمتری از این طریق به کشور وارد می شود، گفت: کالاهای خارجی تحت ضوابط خاص به کشور وارد می شوند و برای آن باید طبق دستورالعمل از مرکز اصناف مجوز دریافت شود.