محصولات تقلبی در جعبههای اصلی
فروش هاردها و کارتریجهای تقلبی
عصر کالا- بازار کامپیوتر در پایتخت ایران با وضعیت بیم و امید در حال سپری شدن است؛ بیم از آینده فروش محصولات و رکود در میزان فروش و امید به بهبود اوضاع.
عصر کالا- بازار کامپیوتر در پایتخت ایران با وضعیت بیم و امید در حال سپری شدن است؛ بیم از آینده فروش محصولات و رکود در میزان فروش و امید به بهبود اوضاع.
به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از دنیای اقتصاد، اما وضعیت آنطور که اتحادیه رایانه تهران خبر میدهد برای بازار قطعات کامپیوتری چندان مناسب نیست و برخی از افراد با سودجویی اقدام به فروش قطعات تقلبی در بستهبندیهایی با ظاهر محصولات اصلی میکنند. حالا بهجز نظارتهایی که از سوی مسوولان نظارت بر عملکرد بازاریان وجود دارد، خریداران نیز باید با احتیاط مضاعف اقدام به خرید کنند.
مهدی میرمهدی میگوید: «همهساله در موعد بازگشایی مدارس و دانشگاهها و شروع فصل پاییز شاهد تغییراتی در بازار کامپیوتر بودیم که متاسفانه اتفاقات موردانتظار در حوزه بازار آیتی امسال رخ نداد و بازار همچنان رکود سابق را تجربه میکند.» او به تمهیداتی که اتحادیه رایانه برای ساماندهی بازار درنظر گرفته، اشاره میکند و میگوید: «بخشی از تمهیدات نظیر قیمتگذاری اجباری به روی کالا و الزام در ثبتنام صندوقهای مکانیزه فروش به واحدهای صنفی اعلامشده و افراد تا 30 دی ماه آینده مهلت دارند با دریافت کد شناسه مجزای خود از سازمان امورمالیاتی نسبت به استفاده از صندوق مکانیزه فروش اقدام کنند. طبق قانون، واحدهای صنفی ملزم هستند هر سه ماه یکبار گزارش فروش خود را با شناسه مخصوص خود به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند.»
او همچنین به فروش کارتریجهای تقلبی در جعبههای متعلق به محصولات اصلی اشاره میکند و میگوید: «مشتریان بازار کارتریج باید دقت کنند که درصورتی که هر نوع کارتریجی در جعبه اصلی مشاهده کردند، بدونشک محصول تقلبی است. این محصولات از چین وارد میشوند و پس از ورود در جعبه برندهای اصلی با لیبلهای تقلبی بستهبندی شده و به قیمتهای گزاف به نام جنس اصلی به خریداران فروخته میشود.» به گفته رئیس اتحادیه رایانه دو نوع فروش کارتریج در ایران جنبه قانونی دارد: «در نوع اول که بیش از 95 درصد محصولات موجود در بازار را شامل میشود، کارتریجهایی که از کشورهایی نظیر چین وارد میشوند در جعبههای تولید ایران با برچسبهای داخلی بهفروش میروند که به واسطه برچسبها به مشتری اطلاع داده میشود و بخش دیگر که تولید داخلی است و با بستهبندیهای ایرانی بهفروش میرسند که قیمت این محصولات عموما یکششم تا یکهشتم محصولات خارجی است و در آنها به مشتری اطلاعرسانی میشود که این تولیدات در ایران اسمبل میشوند.» به گفته میرمهدی اخیرا همین وضعیت برای هاردهای کامپیوتر نیز پیش آمده است: «با هماهنگی که با اداره آگاهی انجام دادهایم، در حال سرکشی در بازار هستیم تا با پدیده تقلب در فروش هارد نیز مقابله کنیم. محصولاتی مانند هارد نیز در بازار با برچسبها و جعبههای تقلبی در حال فروش هستند و از همین طریق سودجویان با یک برچسب دو هزار تومانی، با اختلاف صد هزار تومان اقدام به فروش محصولات به مشتریان میکنند.»