فرش ایرانی که به شهرت جهانی رسیده است
عصر کالا- رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: شهرت فرش آذربایجان به لحاظ زیبایی و نقوش هم چنین کیفیت مواد اولیه در سطح جهان بی نظیر است.
عصر کالا- رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: شهرت فرش آذربایجان به لحاظ زیبایی و نقوش هم چنین کیفیت مواد اولیه در سطح جهان بی نظیر است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از ایسنا, اسد درویشی اظهار کرد: فرش دست بافت آذربایجان قدمت دیرینه ای دارد که با طرح و نقش های زیبا در بین فرش های دیگر خود نمایی می کند. فرشهای دستباف به لحاظ رنگ، دوام و نحوه تولید بسیار زیبا بوده و به همین دلیل نیز فرش ماهی افشار در سطح جهان مشهور است.
وی تصریح کرد: شهرستان های تکاب و خوی مهمترین قطب های تولید فرش استان هستند و در کنار شهرستان های فوق، تقریبا در تمامی شهرستان های استان فرش بافی رواج داشته و بوکان، شاهین دژ، میاندوآب، مهاباد، ارومیه از دیگر نقاط مهم تولید فرش دستباف است.
درویشی بیان کرد: با وجود درخواست مرکز ملی فرش ایران از مرکز آمار کشور مبنی بر ضرورت انجام سرشماری تخصصی از حوزه فرش دستباف تا به امروز این مهم محقق نشده و بر همین اساس آمار دقیقی از تولیدات استانها در رتبه بندی آنها در دست نیست اما طبق برآورد ها آذربایجان غربی جزو قطب های مهم تولید فرش دستباف بوده و جزو ده استان برتر کشور است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی گفت: در سطح استان برندهای مختلفی به دست هنرمندان قالیباف تولید میشوند که در این میان فرش ریز ماهی خوی در سال 98 ثبت ملی شده و در سال 92 نیز به ثبت جهانی رسیده است. همچنین فرش دستباف افشار تکاب نیز در سال 89 به ثبت ملی رسیده و در حال طی مراحل ثبت جهانی است.
درویشی افزود: کشورهای آمریکایی شمالی، آمریکا و کانادا، آلمان، روسیه و ژاپن، کشورهای غربی خاورمیانه و لبنان از بازارهای سنتی فرش دستباف هستند و افزایش قیمت مواد اولیه در بازارهای داخلی، افزایش سطوح دستمزد و نوسانات نرخ ارز عمده ترین دلایل تغییرات قیمت انواع فرش دستباف است.
درویشی با اشاره به فرش تولیدی در استان افزود: اگرچه آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد اما در حال حاضر حدود 290هزار متر مربع انواع فرش دستباف در استان تولید می شود که با توجه به ماهیت ذاتی خود مصداق کامل اقتصادی مقاومتی بوده و به عنوان یک کالای نفیس و گرانقدر ایرانی می تواند نقش موثری در تحقق شعار امسال ایفا کند.
وی اظهار کرد: مشکل اصلی هنر صنعت فرش استان، مقوله بازاریابی و بازارسازی بوده است؛ سلیقه یابی نامناسب، کاهش قدرت خرید مشتریان در بازارهای داخلی و خارجی و کیفیت پایین مواد اولیه مورد استفاده معضلات عمده ای در بازارهای هدف ایجاد میکند. این مسائل از دیگر مشکلات مقوله بیمه قالیبافان است که به علت کمبود اعتبارات یارانهای تخصیص یافته پذیرش قالیبافان جدید از مهر سال 93 متوقف شده است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی گفت: در حال حاضر طبق برآوردها بیش از 70 هزار هنرمند در سطح هزاران کارگاه خانگی فرش دستباف به هنرآفرینی مشغول هستند که در حال حاضر از این تعداد حدود 15 هزار نفر تحت پوشش قانون بیمه قالیبافان بوده و از خدمات آن بهرمند هستند.
وی بیان کرد: دلیل اصلی بیمه نشدن قالیبافان کمبود اعتبارات یارانه ای تخصیصی است که به علت محدودیت های بودجه ای دولت حادث شده است.