رکورد درآمدهای گمرکی در دولت یازدهم شکسته شد
عصر کالا- گمرک ایران در دولت یازدهم توانست رکورد درآمدهای گمرکی را بشکند و در سال ۱۳۹۵ بیشترین درآمد گمرکی را نسبت به سالهای اخیر کسب کند.
عصر کالا- گمرک ایران در دولت یازدهم توانست رکورد درآمدهای گمرکی را بشکند و در سال ۱۳۹۵ بیشترین درآمد گمرکی را نسبت به سالهای اخیر کسب کند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از میهن صنعت، عملکرد درآمدی گمرک در زمینه حقوق ورودی در سال گذشته بالغ بر 181هزار میلیارد ریال بوده و این مبلغ وصول و به حساب خزانه واریز شده که این میزان درآمد نسبت به مدت مشابه سال قبل 61 درصد افزایش داشته است.
ثبت رکورد جدید درآمدهای گمرکی توسط این سازمان سبب شد تا محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه طی روزهای اخیر در نامهای به رئیسجمهوری، افزایش قابل توجه درآمدهای گمرکی در سال 1395 را طی سالهای اخیر بیسابقه توصیف و از رئیس جمهوری تقاضا کند که از کارکنان گمرک که در تحقق این وضعیت، موثر بودهاند، به نحو شایستهای تقدیر بعمل آید.
کارنامه عملکرد گمرک در بخش درآمدی نشان میدهد این سازمان علاوه بر موفقیت در وصول حقوق ورودی در بخش وصول عوارض و سایر درآمدها نیز توفیقات قابل توجهی داشته است.
وصول عوارض برای وزارتخانهها، سازمانهای دولتی یا سازمانهای عمومی غیردولتی مانند وزارتخانههای بهداشت درمان و آموزش پزشکی، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداریها، جمعیت هلال احمر و اخذ دهها عوارض دیگر از جمله اقدامات گمرک در حوزه وصول عواید دولت بوده است که میزان وصولی گمرک برای سایر سازمانها در سال 1395 بالغ بر 13 هزار میلیارد ریال بوده که در مقایسه با سال 1394 در این بخش نیز بیش از 38 درصد افزایش وجود داشته است.
همچنین عملکرد گمرک در بخش وصول مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی که در ردیف درآمدی سازمان مالیاتی درج میشود، در سال 1395 بیش از 101 هزار میلیارد ریال بوده که در سال 1395 از این حیث نیز عملکرد گمرک 30 درصد رشد داشته است.
براساس این گزارش، گمرک ایران در سال 1395 در مجموع بالغ بر 296 هزار میلیارد ریال وصولی داشته که با احتساب عملکرد معافیتها و تخفیفات حقوق ورودی مندرج در قوانین و مقررات این رقم به حدود 333 هزار میلیارد ریال میرسد.
صاحبنظران عمدهترین دلایل افزایش درآمدهای گمرکی در سال 1395 را پیادهسازی و اجرای سیاستها و برنامههای اقتصاد مقاومتی در گمرک از طریق سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی، الکترونیکی شدن تشریفات گمرکی، راهاندازی سامانه شناسه ارزش(TSC)، هوشمندسازی وا فزایش نظارتها و کنترلهای گمرکی میدانند.