جلسه مشترک کمیسیونهای امنیت ملی، صنایع و قضایی مجلس درباره قاچاق پوشاک؛
محدودسازی واردات پوشاک به مناطق آزاد در دستور کار است
عصر کالا- نشست مشترک کمیسیون های امنیت ملی، صنایع و قضایی مجلس برای بررسی قاچاق کالا به ویژه پوشاک و راه های حمایت از کالای ایرانی با حضور کلیه دستگاههای مربوطه برگزار شد.
دوشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۳:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از ایسنا، سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در توضیح این جلسه گفت: در ابتدای جلسه باستانی عضو کمیسیون صنایع گزارشی از ارقام مطرح در حوزه قاچاق کالا ارائه کرد و مطرح نمود که مطابق آمار و اعداد قاچاق کالا 25 میلیارد دلار کاهش یافته و تاحدود 12.5 میلیارد دلار رسیده است.
وی افزود: همچنین به این موضوع اشاره شد که در زمینههای مشوق قاچاق کالا همچون اسکلهها شناورها و مبادی ورودی کالا نظارتی به خصوص در مناطق آزاد وجود ندارد؛ به طوری که بیش از 60 درصد اسکلههای موجود فاقد نظارت هستند. همچنین صادرات قاچاق کالا منجر به افزایش هزینههای تجارت رسمی و کاهش هزینههای تجارت غیررسمی شده است.
نقوی حسینی به صحبتهای شیرازی، رئیس اتحادیه پوشاک اشاره و اظهار کرد: براساس توضیحات مطرح شده پوشاک ملی نیازمند حمایت است و باید درعرصه رقابت مزیتدار باشد. انواع موانع و مصارف همچون مالیات بر ارزش افزوده، بیمه و تامین اجتماعی و غیره به این مشکلات اضافه شده است. باید روی نام و نشان ایرانی به لحاظ فرهنگی کار کرد نه اینکه بخشی از تولیدات داخلی با مارک و نشان خارجی عرضه شود.
وی افزود: در این جلسه گفته شد که حدود 100 فروشگاه بزرگ در تهران تدارک دیدیم تا تنها کالای ایرانی عرضه کنند. دستورالعملهای وزارت صنایع هم باید به شکلی باشد که اجازه واردات با برندهای خارجی داده نشود که اکنون برعکس این اتفاق رخ می دهد.
این نماینده مجلس با اشاره به صحبتهای یکی از فعالان بخش خصوصی پوشاک در این جلسه گفت: طبق توضیحات مطرح شده در ایران توانمندی بالایی در حوزه پوشاک داشتیم که اکنون از ما گرفته شده. یکی از علتهای آن قوانین داخلی ما است که دست تولید کننده داخلی را بسته است و دست واردات خارجی را باز کرده است. از جمله این قوانین، قانون مد لباس است که اصلا شرایط را در نظر نگرفته است. کجای دنیا کالای پوشاک کیلویی وارد می شود که در کشور ما اینطور است.
وی افزود: ما به یک سند راهبردی نیاز داریم هیچ جای دنیا به این شکل درهای خود را باز نمیکند. در حالی که عضو تجارت جهانی نیز نیستیم. صنعت پوشاک کمترین آب و انرژی را مصرف میکند و بهترین اشتغال را دارد.
به گفته نقوی حسینی، یکی دیگر از فعالان حوزه خصوصی در این جلسه گفت: که سه کارخانه بزرگ تولید پوشاک ایرانی برای تولید پوشاک با برند خارجی فعالیت می کنند. این خبر خوب است در عین حال دستورالعمل وزارت صنایع نیز خوب است و باید دقیقا اجراشود. در این بین ثابت نگه داشتن نرخ ارز یا یارانهای برای قاچاقچیها است و باعث ازدست رفتن بازار صادرکنندگان می شود.
وی افزود: یکی از مبادی ورودی قاچاق کالا مناطق آزاد است چون واردات پوشاک و کفش به مناطق آزاد ممنوع نیست باید مناطق آزاد صادراتی و نه وارداتی باشد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با اشاره به توضیحات بانک رئیس مناطق آزاد اقتصادی گفت آقای بانک در این جلسه مطرح کرد که مناطق آزاد قانون دارد و با اهداف مشخص ایجاد شده است. اینکه مناطق آزاد را متهم به مبادی ورود قاچاق کالا کنیم درست نیست. باید بپرسیم از حدود 54 میلیارد دلار واردات کشور چقدر مناطق آزاد وارد می شود. آیا باید این مناطق را به مبادی قاچاق کالا متهم کنیم؟ آن هم مناطق آزادی که با هدف توسعه پیرامونی تاسیس شدهاند؟
وی افزود: رئیس مناطق آزاد تاکید کرد که مناطق آزاد به طور جدی به دنبال قانونمند کردن واردات و صادرات است ولی نباید واردات مناطق آزاد وارد بازار داخلی شود و اگر وارد بازار می شود باید تابع قوانین و مقررات باشد و ثبت آن به عهده گمرکات است. محدودسازی واردات پوشاک به مناطقه آزاد یکی از راههای کنترل قاچاق کالا است که در دستور کار مناطق آزاد قرار دارد.
برچسب ها
کالای قاچاقتولید داخلیپوشاک قاچاقواردات پوشاک