عصر کالا- نائب رئیس اتحادیه فرش دستباف کشور گفت: حدود ۸۰ درصد ارزش فرش دستباف ایران را دستمزد تشکیل می دهد در حالی که در کشورهای رقیب، سهم دستمزدها در تعیین نرخ نهایی فرش پایین تر است.
به گزارش پایگاه خبری«عصر کالا» به نقل از ایرنا، هوشنگ فاخر پایین بودن سهم دستمزد در کشورهای رقیب را عامل تقویت حضور آنها در بازارهای جهانی ذکر کرد و گفت: علاوه بر این، آنها از حمایت های ویژه دولت برای حضور در بازارهای جهانی برخوردارند.
وی ادامه داد: در کشورهای رقیب، دولت ها برای حفظ قدرت رقابت با فرش ایران در بازارهای صادراتی از تحمیل بار مالیاتیِ تولید، عرضه و صدور فرش در بازارهای جهانی خودداری می کنند.
فاخر افزود: به طور معمول حدود دو سوم فرش دستباف کشور صادر می شود که در بازارهای صادراتی قیمت فرش دستباف باید با دستبافته کشورهایی چون هندوستان، پاکستان، افعانستان، چین و ترکیه رقابت کند.
وی در مورد بازارهای داخلی فرش نیز گفت: مردم ایران سالیانه حدود 2 میلیون مترمربع فرش خریداری می کنند که با توجه به سرمایه ای بودن فرش، با یک برنامه مناسب می توان تمایل آنها را به مصرف این کالا افزایش داد.
** آثار منفی مالیات بیشتر از تحریم ها است
نائب رئیس اتحادیه فرش دستباف کشور یکی از مشکلات فعالان حوزه فرش دستباف را قانون وصول مالیات های مستقیم در مورد تولید، عرضه و صدور فرش دستباف عنوان کرد و گفت: اجرای این قانون برای هنر - صنعت فرش فاقد توجیه اقتصادی بوده و آثار منفی آن بیشتر از اعمال تحریم های آمریکا است.
وی اضافه کرد: اخذ مالیات های بالا از صنعت فرش می تواند به بیکاری حدود 2 میلیون نفر شاغلان تمام وقت یا پاره وقت این بخش و همین طور مهاجرت تولیدکننده روستایی و تبدیل آن به مصرف کننده شهری منجر شود.
پارسال پنج هزار و 400 تُن فرش دستباف به ارزش 425 میلیون دلار صادر شد؛ آمریکا بزرگترین بازار فرش دستباف ایران است که پارسال 126 میلیون دلار فرش به این کشور صادر شد اما با اعمال تحریم ها، این عدد در ماه های آینده به صفر می رسد.
بعد از آمریکا، کشورهای آلمان، لبنان، انگلیس و ژاپن مهمترین بازارهای صادراتی فرش دستباف ایران هستند؛ آلمان با واردات 57.5 میلیون دلار فرش ایرانی در سال گذشته 13.6 درصد از بازار فرش ایران را به خود اختصاص داد.