عصر کالا- مدیرکل بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ۴۵ هزار واحد صنفی پوشاک در استان تهران کالاهای خارجی بدون مجوز میفروشند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از فارس، عباس تابش با تایید وجود 2.6 میلیارد دلار کالای پوشاک قاچاق افزود: امسال با شناسهدار کردن کالاها تلاش میکنیم جلوی قاچاق را بگیریم.
وی گفت: از مهر امسال همه ثبت سفارش ها برای واردات بر اساس شناسه کالا انجام میشود.
مدیر کل بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: به وسیله 16 شرکت هزار و 770 شناسه کالا برای واردات پوشاک از چین، امارات و ترکیه به ارزش 3 هزار و 432 میلیارد تومان ثبت سفارش شده است.
تابش گفت: 30 نمایندگی برندهای خارجی در کشور ثبت شده است و 16 نمایندگی بر اساس شناسه واردات انجام می دهند.
وی با اشاره به ورود پوشاک به مناطق آزاد افزود: در این مناطق کسب و کار عده ای استفاده از معافیت ها شده است.
مدیر کل بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کار فرابخشی است گفت: با توجه به اینکه همه واحدهای تولیدی از تیر امسال مکلف به تولید کالا بر اساس شناسه شدهاند، اما فقط 44 شناسه به وسیله 12 شرکت صادر شده است و این نشان میدهد که بخش خصوصی هنوز پای کار نیامده است.
تابش افزود: به استناد ابلاغیه وزارت صنعت، معدن و تجارت، به همه صنوف، انجمن ها،اتحادیه ها و تولید کنندگان اعلام کرده ایم که باید از کد شناسه استفاده کنند.
وی گفت: بر اساس ماده 7 آیین نامه اجرایی ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هیچ واحد تولیدی و هیچ وارد کننده ای از دو ماه پس از این ابلاغ نباید بدون شناسه کالایی تولید یا وارد کند.
مدیر کل بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: واحدهای صنفی نه قاچاقچی هستند و نه تولید کننده، بلکه یک واحد خدماتی برای توزیع کالاهایی هستند که سهم بازار دارند.
تابش گفت: واحدهای صنفی پیش از عید نوروز همه کالاهای بدون شناسه خود را بفروشند، زیرا پس از عید امکان خرید یا فروش کالاهای بدون شناسه برای آنها وجود ندارد.
امیرمحمد پرهام فر سرپرست دفتر مبارزه با قاچاق کالاهای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق و ارز نیز در این برنامه گفت: مصرف سالانه کشور در بخش پوشاک، پارچه و پتو 8.1 میلیارد دلار است که از این میزان 5.5 میلیارد دلار در داخل تولید می شود و 2.6 میلیارد دلار قاچاق است.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون 31 هزار بازرسی از واحدهای صنفی پوشاک انجام شده که 20 هزار مورد مربوط به کیف و کفش و پنج هزار مورد واحد صنفی عرضه کننده پتو بوده است.
پرهام فر گفت: در این مدت در مجموع 56 هزار واحد پوشاک بازرسی شدند.
سرپرست دفتر مبارزه با قاچاق کالاهای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق و ارز افزود: دو هزار پرونده در زمینه عرضه پوشاک قاچاق تشکیل شده است.
وی گفت: با توجه به قراردادن سقف ورود پوشاک به مناطق آزاد افزایش و گسترش مناطق آزاد دغدغه مهم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
پرهام فر افزود: آمار شاغلان صنف عرضه کننده پوشاک با آمار تولید کنندگان این محصولات از نظر تعداد شاغلان نزدیک هم است.
سرپرست دفتر مبارزه با قاچاق کالاهای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق و ارز گفت: برخی واحدهای تولیدی، تولیدات خود را با برچسب خارجی عرضه می کنند که این ضربه به حقوق مصرف کننده است.
بهرام شهریاری نائب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران نیز در این برنامه گفت: حجم قاچاق پوشاک نشان می دهد دستگاه های قانون گذار اجرایی و نظارت در این زمینه خوب عمل نکردهاند.
وی با بیان اینکه دو درصد از واردات پوشاک به صورت قانونی است، افزود: با توجه به اینکه 30 برند برای عرضه محصولات خود در کشور مجوز گرفته اند اما واحدهای بدون مجوز بسته نمی شوند.
شهریاری گفت: با توجه به اینکه هنوز تکلیف کالاهای قاچاق در بازار مشخص نیست و تولید کننده داخلی دچار مشکل است، چگونه به او گفته شود برای کالایی که تولید میکند کد شناسه بگذارد.
نائب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران افزود: امسال با ثبت سفارش های سال های گذشته بدون درج هیچ گونه شناسه ای واردات انجام شده است.
* 50 درصد بازار در اختیار پوشاک قاچاق
وی گفت: 50 درصد از بازار خود را در اختیار کالاهای قاچاق قرار داده ایم و این نشان دهنده کیفیت کار تولید کنندگان پوشاک است که با این همه مشکلات هنوز در عرصه های مختلف حضور دارد.
شهریاری افزود: در صنعت پوشاک 600 هزار نفر شاغلند که اگر همین امروز جلوی قاچاق گرفته شود 600 هزار شغل در کشور ایجاد می شود.
نائب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: زمانی برای لباس پلیس انگلستان پارچه صادر می کردیم و پوشاک به روسیه و آلمان صادر میکردیم که اکنون این بازار ها را از دست دادهایم.