عصر کالا- اسمارت فونهای برند پیکسل اولین سری اسمارت فونهای شرکت گوگل بودند که با نام تجاری خود گوگل عرضه شدند. پیش از این گوگل برای اسمارت فونهای خودش از برند نکسوس استفاده میکرد ولی به شرکتی که وظیفه ساخت دیوایس را محول میکرد اجازه میداد تا برندش را پشت دیوایس جای دهد. این همکاری سبب میشد تا هم گوگل بتواند برای خودش اسمارت فون عرضه کند و هم شرکت سازنده این فرصت را پیدا میکرد که نام خودش را بر سر زبانها بیاندازد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرکالا» به نقل از آی تی رسان؛ از سوی دیگر در مورد نکسوس، شرکتی که به عنوان شرکت سازنده انتخاب میشد دست بازتری در تصمیمات مهم در مراحل ساخت دیوایس را داشت و مثلا میتوانست روی دیزاین ظاهری و امکانات سختافزاری نکسوس اعمال نظر کند و سلیقه خودش را هم به کار بگیرد.
اما برند پیکسل داستانش فرق میکند. گوگل دلش میخواست اسمارت فونهای نکسوس را فقط تحت برند خودش منتشر کند و لوگوی شرکت سازنده را از پشت نکسوسها حذف کند. به همین دلیل نام پیکسل را برگزید تا از این پس بتواند خودش به تنهایی با اسمارت فونهای دیگر به رقابت بپردازد. این یعنی از این پس با سری پیکسل، همه چیز از طراحی سختافزاری و ظاهر دیوایس گرفته تا امکانات سختافزاری و نرمافزاری، همگی در اختیار گوگل است و این خود گوگل است که حرف آخر را میزند. این در حالی است شرکت سازنده فقط کار ساخت و سر هم بندی محصول نهایی را بر عهده دارد و به همین خاطر هم دلیلی وجود ندارد که برند این شرکت در کنار برند گوگل در پشت اسمارت فون قرار بگیرد.
شاید این شیوه تولید اسمارت فون برای برخیها کار عجیب و تازهای به نظر برسد، ولی حقیقت این است که این موضوع تازگی ندارد. به عنوان مثال اپل سالهاست که با همین شیوه مشغول تولید محصولات خودش است. اپل برای تولید آیفون از چندین شرکت مختلف کمک میگیرد. مثلا آیفون 7 را در نظر بگیرید؛ چیپهای گرافیکی آیفون 7 را Imagination Technologies میسازد، شرکت شارپ و Japan Dislpay روی صفحه نمایش آیفون 7 کار میکنند، شرکتهای Largan Precision و Alps Electric و Cowell Electronics کار تولید ماژولهای دوربین آیفون 7 را بر عهده دارند، شرکتهای AAC Technologies و Sunwoda Electronic به ساختن باتریهای آیفون 7 میپردازند، شرکتهای GoerTek و مجددا AAC میکروفونهای مینیاتوری و ویژگی ضد آب بودن آیفون 7 را ارائه میکنند و شرکت TSMC هم پردازنده A10 را تولید میکند. از اینها گذشته، دو شرکت فاکس کان و پگاترون هم که کار سر هم بندی تمامی قطعات آیفون 7 را عهده دار هستند.
همانطور که متوجه شدید، آیفون 7 یک محصول است که با همکاری شرکتهای فراوانی که اغلب هم آسیایی هستند تولید میشود. احتمالا تا الان به اهمیت آسیا برای ادامه حیات اپل پی بردهاید. با این همه، پشت آیفون نام هیچ کدام از شرکتهایی که اسم بردم را نمیبینید. چرا؟ چون تمام این شرکتها فقط وظیفه ساختن قطعات را بر عهده دارند و این خود اپل است که به آنها دستور میدهد چه چیزی را به چه شکل و با چه خصوصیاتی بسازند. در واقع سلیقه و نظر هیچ کدام از این شرکتها در تغییر محصول نهایی که همان آیفون 7 باشد نقشی نداشته و ندارد.
گوگل هم با اسمارت فونهای سری پیکسل، دقیقا همان روشی را در پیش گرفته که اپل سالهاست آن را پیموده. البته اپل این اواخر در این راه قدم برداشته که وابستگی خودش به شرکتهای سازنده را کمتر کند. مثلا اپل به تازگی عنوان کرده که در 15 الی 24 ماه آینده در تولید چیپهای گرافیکی آیفون خودکفا میشود و دیگر نیازی به شرکت Imagination Technologies نخواهد داشت. هر چند هنوز مشخص نیست که این ادعای اپل تا چه حد جدی باشد، چون ساختن یک چیپ گرافیکی جدید آن هم بدون زیر پا گذاشتن حقوق ثبت اختراع شرکت Imagination کار سادهای نخواهد بود.
اما گوگل به تازگی وارد این مسیر شده و به نظر نمیرسد به این زودیها بتواند یا بخواهد خودش را از شرکتهای سازنده جدا کند. دلیل قانع کنندهای هم برای این کار وجود ندارد. تا زمانی که شرکتهای سازندهای مثل اچتیسی، سونی، الجی یا هوآوی وجود دارند، گوگل چرا باید زحمت ساختن پیکسل را به خودش بدهد.
عاقلانهتر این است که نقشه راه را به این شرکتها بدهد و آنها برایش پیکسل را مطابق میل گوگل بسازند. هر چند راضی کردن این شرکتهای سازنده به ساختن دیوایس برای گوگل آن هم بدون آوردن نام سازنده در پشت پیکسل کار سادهای نیست و مسلما خرج برمیدارد. اتفاقا گوگل در ساخت نسل اول اسمارت فونهای پیکسل به همین مشکل برخورد. انتخاب اول گوگل برای ساختن پیکسل و پیکسل XL، شرکت هوآوی بود؛ همان شرکتی که نکسوس 6P را ساخته بود. اما هوآوی حتی در مقابل دریافت پول هم قبول نکرد که چنین کاری کند و در آخر این اچتیسی بود که پیکسل را ساخت چون واقعا به پولش احتیاج داشت.
حالا که میدانید فرق بین برند پیکسل با نکسوس در چیست، ممکن است فکر کنید که دیگر چه اهمیتی دارد که چه شرکتی عهدهدار تولید سری بعدی اسمارت فونهای پیکسل باشد؟ اشتباه نکنید. هنوز هم از برخی جهات انتخاب گوگل در شرکت سازنده اسمارت فونهایش مهم است؛ مهم نه از این نظر که کدام شرکت خلاقیت بیشتر و سبک طراحی بهتری دارد، بلکه مهم از این نظر که کدام شرکت تجربه بیشتر و کیفیت تولید بهتری دارد.
اگر شما جای گوگل بودید، به کدام شرکت سازنده پیشنهاد میدادید که پیکسل بعدی را بسازد؟