عصر کالا- سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی، کولر آبی را در صدر صادرات لوازم خانگی دانست که علاوه بر بازار عراق و افغانستان به آفریقا هم راه یافته است.
به گزارش پایگاه خبری«عصر کالا» به نقل از ایسنا، بررسی آمار نشان میدهد که در شش ماه اول سال جاری، بازار عمده صادرات لوازم خانگی عراق، افغانستان، برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس و شمال آفریقا است که عمده اقلام صادراتی لوازم خانگی نیز به ترتیب شامل کولر آبی با 90.4 میلیون دلار، یخچال خانگی با 6.03 میلیون دلار، آبگرمکن 3.6 میلیون دلار و لباس شویی با 509 هزار دلار بوده است.
حمیدرضا غزنوی با بیان اینکه موضوع صادرات لوازم خانگی از دیگر کالاهای صادراتی جداست، عنوان کرد: در محصولاتی مانند فرش، موکت و غیره با وجود بازارهای صادراتی که دارند از لحاظ بازار وضعیتی بسیار متفاوت نسبت به لوازم خانگی دارند، چرا که لوازم خانگی نیاز به خدمات پس از فروش دارد و صادرکننده را تا مدتها در بازار صادراتی نگه میدارد.
وی با اشاره به مشکلات صادرات لوازم خانگی در دوران تحریم ادامه داد: همین تمایزی که صادرات لوازم خانگی نسبت به دیگر کالاها دارند باعث شد تا در دوران تحریم با مشکلات جدی مواجه باشد، چرا که برای ارائه خدمات پس از فروش بعد از صادرات محصول نیاز به اخذ ویزای کار، استخدام کارمند در بازار هدف و احداث نمایندگی و دفتر بود که با وجود محدودیتهایی که تحریمها پیشروی ایران گذاشته بود، در بازارهایی مانند حاشیه خلیج فارس و عربستان لوازم خانگی برای صادرات دچار مشکلات جدی بود.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی دیگر عامل موثر در صادرات لوازم خانگی را برندسازی و تبلیغات دانست و اظهار کرد: موضوع تبلیغات و برندسازی در بازارهای هدف برای لوازم خانگی بسیار حیاتی است و نیاز دارد تا بودجه زیادی صرف این امر شود.
غزنوی ادامه داد: این در حالی است که نه تنها کمکی در این باره از طرف دولت صورت نمیگیرد، حتی جوایز صادراتی با تاخیر بسیار پرداخت میشود و در دو سال گذشته هیچ مبلغی به تولیدکنندگان تعلق نگرفت. همچنین درصد تخفیفی که برای شرکت در نمایشگاههای خارجی در نظر گرفته میشود بسیار کم بوده و حمایتی هم در حوزه بازاریابی محصولات ایرانی صورت نمیگیرد.
وی گفت: از سوی دیگر نمیتوان در نمایشگاههای تخصصی داخلی نیز در این باره موثر دانست و تمام اینها در حالی است که کشوری مانند چین شرکت در نمایشگاههای خارجی را برای تولیدکنندگان خود رایگان کرده و تا 17 درصد جایزه صادراتی برای آنها در نظر گرفته است.