تولید الماس مصنوعی با مایکروویو

عصر کالا- محققان موفق شده اند در روشی نوین و با کمک مایکروویو در ۱۰ هفته الماس مصنوعی بسازند. این الماس شباهت زیادی به نمونه طبیعی دارد.

تولید الماس مصنوعی با مایکروویو
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از مهر, هم اکنون 25 درصد از الماس‌ های موجود در بازار جهانی در مناطق جنگی و اردوگاه‌های کار اجباری استخراج شده‌اند. به همین دلیل  اخیراً افراد بسیاری از خرید الماس‌هایی که بدین شکل به دست آمده‌اند (الماس‌های خونین) صرف نظر کرده و به سراغ مدل‌های دیگر که به اصطلاح الماس‌های اخلاقی نامیده‌ شده‌اند، رفته و به خرید آنها می‌پردازند.

    از این رو دانشمندان راه‌های جدیدی برای تولید این سنگ گران قیمت یافته‌اند که یکی از آنها ساخت الماس در مایکروویو است.

    این الماس‌های مصنوعی هیچ ربطی به مدل‌های ارزان و آزمایشگاهی نظیر cubic zirconia ندارند زیرا بر خلاف آنها، از ساختار فیزیکی و ترکیب شیمیایی کاملاً یکسانی با الماس‌های طبیعی بهره می‌برند.

    روند ساخت الماس در مایکروویو بدین شکل است که ابتدا یک قطعه‌ی کوچک از الماس که دانه‌ کربنی نامیده می‌شود را درون یک مایکروویو قرار می‌دهند و به همراه این قطعه‌ی کوچک، مقدار زیادی گاز سنگین کربنی نظیر متان در دستگاه قرار داده می‌شود. سپس ترکیب گاز یاد شده به سرعت گرم شده و یک توپ پلاسمایی را تشکیل می‌دهد.

    درون این توپ پلاسمایی، گاز سنگین متان شکسته شده و به اتم‌های کربن کریستالی تبدیل می‌شوند. این اتم‌ها به سرعت روی قطعه‌ی کوچک الماس انباشته  و باعث رشد آن می‌شوند.

    تولید یک الماس به این روش ممکن است 10 هفته طول بکشد. اما کارشناسان ادعا می‌کنند این الماس‌های مصنوعی به قدری به همتای طبیعی شان شباهت دارند که حتی آنها نیز برای متمایز کردنشان از یکدیگر، مجبورند از ماشین‌ها و تکنولوژی کمک بگیرند.

    در حال حاضر الماس‌های مصنوعی قسمت بسیار کوچکی از بازار جهانی 80 میلیارد دلاری را به خود اختصاص داده‌اند. به گزارش بلومبرگ در سال 2014میلادی 360 هزار قیراط الماس مصنوعی تولید شده اما رقم استخراج الماس طبیعی 146 میلیون قیراط است که نشان می‌دهد هنوز تولید و استخراج با هم فاصله‌ی زیادی دارند.

    کارشناسان تخمین می‌زنند که با گذشت زمان و بالاتر رفتن آگاهی کاربران نسبت به منشا استخراج الماس، بازار الماس‌های مصنوعی رونق گرفته و تا سال 2018 به 2 میلیون قیراط و تا سال 2026تولید آنها به رقم 20 میلیون قیراط برسد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر