اختلاف نظر میان مسئولان بر سر هزینه‌های اجرای یک طرح

تبعات جمع‌آوری کالاهای قاچاق چیست؟

آیا قیمت‌ لوازم خانگی بالا می‌رود؟

عصر کالا- با اینکه بر سر ضرورت برخورد با قاچاق کالا بین همه مسئولان اتفاق نظر وجود دارد، درباره تبعات و هزینه‌های این مبارزه اختلاف نظرهایی وجود دارد. از جمله در پاسخ به این سوال که آیا جمع‌آوری کالاهای قاچاق از بازار لوازم خانگی، قیمت این محصولات را افزایش می‌دهد؟

تبعات جمع‌آوری کالاهای قاچاق چیست؟
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرکالا» به نقل از اقتصادنیوز، درحالی بسیاری از مسوولان کشور به این نتیجه رسیده‌اند که باید برای حل مشکلات مرتبط با قاچاق کالا با واحدهای خاطی برخورد شود که بعضی از آنها خبر از احتمال افزایش قیمت در بازارها با توجه به جمع‌آوری کالاهای قاچاق را داده‌اند و عده‌ای دیگر از بدون تاثیر بودن این روند بر قیمت‌ها گفته‌اند. اگرچه با وجود اختلاف نظری که میان این عده از مسوولان موجود است همگی آنها به برخورد با این موضوع و برطرف کردن آن به شکل اساسی، اتفاق نظر دارند.

    ضرورت حل اساسی معضل قاچاق کالا
    در این راستا قاسم خورشیدی با حضور در بخش خبری 21 شبکه یک سیما با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کالا و ارز موضوعی ملی است و در این زمینه کاملاً جدی هستیم گفته است:باید سطح عرضه را کنترل کنیم.‌

    سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: بارها از طریق رسانه‌های جمعی و دیگر روش‌ها از اتاق اصناف و واحدهای صنفی خواهش کردیم که خودشان کالاهای قاچاق را جمع‌آوری کنند تا نیازی به ورود بازرسان و دستگاه‌های متولی نباشد.

    خورشیدی در پاسخ به این پرسش که تکلیف فروشندها و واحدهای صنفی که قبلاً کالاهای قاچاق را خریداری کرده‌اند چیست؟ گفت: آنها باید کالا را از هرکس که خریده‌اند به او بازگردانند.

    وی تاکید کرد: آنها نباید کالای قاچاق را خریداری می‌کردند و نباید مسوولیت توزیع آن را بر عهده می‌گرفتند.

    سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به این پرشس که آیا برای جلوگیری از عرضه کالای دیجیتال قاچاق برنامه دارید؟ گفت: قاچاق موبایل حدود هزار میلیارد تومان در سال به اقتصاد کشور خسارت می‌زند.

    وی افزود: ساماندهی واحدهای صنفی گوشی‌های تلفن همراه از جمله ثبت و شناسه‌دار کردن آنها را هم در دستور کار داریم.

    سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: با این کار زمینه برای استفاده از تلفن‌های قاچاق به حداقل و حتی به صفر خواهد رسید.

    احتمال افزایش قیمت 10درصدی لوازم خانگی
    با این حال علیرضا جمشیدی، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در جلسه هماهنگی طرح مبارزه با قاچاق در سطح عرضه، هدف از مرحله نخست این طرح را پیشگیری و آموزش اصناف اعلام کرد.

    رئیس سازمان تعزیرات حکومتی به ایرنا گفت: این طرح به صورت کشوری انجام می‌شود و اقدامات اولیه در تمامی استان‌ها صورت گرفته است.

    جمشیدی اظهار داشت: در ارزیابی‌هایی که به صورت نامحسوس از حدود 40 واحد صنفی عرضه لوازم خانگی داشتم، کسبه آمادگی بسیار خوبی برای اجرای طرح داشتند و اطلاع‌رسانی خوبی در این زمینه انجام شده است.

    رئیس سازمان تعزیرات حکومتی تصریح کرد: با جلوگیری عرضه لوازم خانگی قاچاق ممکن است 10 درصد افزایش قیمت داشته باشیم اما مبارزه با عرضه قاچاق موجب حمایت از تولید ملی و اجرای قانون می‌شود.

    جمشیدی در ادامه با اشاره به عزم جدی دستگاه‌های نظارتی برای جلوگیری از عرضه کالای قاچاق، گفت: در مرحله نخست این طرح که به مدت یک ماه است، هدف پیشگیری و آموزش اصناف است و طرح با محوریت اصناف انجام می‌شود.

    وی در مورد برخورد با عرضه کالای قاچاق افزود: در اجرای این طرح باید مراقب حفظ حرمت اصناف قانونمند باشیم و به آنها فرصت بدهیم تا آگاهی و آمادگی لازم برای برخورد با طرح را کسب کنند.

    رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در پایان سخنان خود با اعلام این مطلب که هماهنگی بین دستگاه‌ها شرط لازم برای موفقیت در مبارزه با قاچاق است، گفت: تنها با هماهنگی، همکاری و عزم جدی و جلوگیری از عرضه کالای قاچاق در مبارزه با این پدیده شوم موفق می‌شویم.

    در ادامه این جلسه هماهنگی که با حضور رئیس اتاق اصناف ایران، نمایندگان نیروی انتظامی، سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان، گمرک، سازمان صنعت، معدن و تجارت و رئیس اتحادیه لوازم خانگی برگزار شد، حاضران به بیان نکاتی درخصوص اجرای این طرح پرداختند.

    براساس این گزارش، سازمان تعزیرات حکومتی در تابستان سال جاری طرح مبارزه با عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق را با همکاری دستگاه های نظارتی برگزار کرد و پائیز امسال طرح مبارزه با قاچاق در سطح عرضه به ویژه لوازم خانگی، آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی از سوی این سازمان برگزار می‌شود.

    قیمت لوازم خانگی تغییری نمی‌کند
    اما محمد طحان‌پور، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با اشاره به این که طرح مقابله گسترده با فروش لوازم خانگی قاچاق در راستای حمایت از تولید داخل از اول مهر ماه آغاز خواهد شد، به تسنیم گفت: براساس این طرح بازرسی‌ها از واحدهای صنفی از اول مهر‌ماه در سراسر کشور آغاز می‌شود و به فروشندگانی که اقدام به فروش کالاهای قاچاق کرده باشند تذکر ارائه خواهد شد.

    رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با اشاره به این که اتحادیه برای پلمپ واحدهای صنفی فروشنده لوازم خانگی 21 روز از ستاد قاچاق کالا و ارز مهلت گرفته است، افزود: بسیاری از واحدها ندانسته اقدام به خرید کالاهای قاچاق کرده و فاکتوری در اختیار ندارند، به همین منظور این مهلت گرفته شده تا واحدها بتوانند نسبت به تهیه فاکتور فروش رسمی با مشخصات فروشنده اقدام کنند.

    طحان‌پور در پاسخ به این پرسش که آیا جمع‌آوری کالاهای قاچاق در حوزه لوازم خانگی تغییری را در قیمت انواع محصولات در این بخش به وجود خواهد آورد یا خیر؟ گفت: پیش از این مردم کالاهای قاچاق را بدون مشخصات و گارانتی خریداری می‌کردند، که با جمع‌آوری آنها خریداران می‌توانند کالاهای شناسنامه‌دار و اصل را با قیمت مناسب و خدمات پس از فروش واقعی تهیه کنند.

    رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تاکید کرد: اجرای این طرح هیچ گونه تغییری در قیمت لوازم خانگی نخواهد داشت.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر