رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اذعان کرد

۱۰درصد واحدهای فروشنده لوازم خانگی قاچاق‌فروشند

عصر کالا- رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: به‌جرئت می‌گویم بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد واحدهای صنفی ما قاچاق‌فروش نیستند؛ ۱۰درصدی هم که قاچاق‌فروش‌ هستند بیشترشان پروانه کسب ندارند.

۱۰درصد واحدهای فروشنده لوازم خانگی قاچاق‌فروشند
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۸:۰۰

      به گزارش پایگاه خبری«عصر کالا» به نقل از تسنیم، محمد طحانپور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با موضوع برخورد اصناف با قاچاق کالا در بوته نقد اظهار کرد: هدف به همه ما مبارزه با ورود و فروش کالاهای قاچاق است و قرار است ما این کار را خوب اجرایی کنیم.

    وی ادامه داد: البته در بحث ورود مسئولیت با دیگران است و کالاها از یک مبادی وارد می‌شوند.

    رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: ما به‌منظور حمایت از تولید داخل و چرخ تولید با کالای قاچاق برخورد جدی داریم و صف اول نیز صنف ما بود و به همین منظور برای صنف خود جلسه‌ای گذاشتیم و توجیهشان کردیم.

    طحانپور با بیان "بازرسان تعزیرات آن شناختی را که ما نسبت به اصناف داریم، ندارند" افزود: از اول مهر طرح برخورد با کالاهای قاچاق اجرایی شد که در بازرسی‌ها برخی از فروشندگان فاکتور نداشتند بنابراین از ستاد مبارزه با قاچاق کالا 15 روز مهلت خواستیم تا فروشندگان فاکتور تهیه کنند.

    وی همچنین گفت: البته ما کالاهای موجود اصناف را تضمین می‌کنیم و رسید می‌دهیم.

    رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: البته در این خصوص یک سری اطلاعات غلط به معاون اول رئیس جمهور داده بودند که ما در جلسه‌ای حاضر شدیم و توضیحات کافی را دادیم و خواهش کردیم که این کار را به اتاق اصناف اتحادیه‌ها واگذار کنند چون هیچ کس کارشناس‌تر از ما نیست.

    وی متذکر شد: اینکه می‌گویند چاقو دسته خودش را نمی‌برد این‌گونه نیست.

    طحانپور با ابراز "واحدهای تحت پوشش ما باید امنیت داشته باشند" گفت: اگر امنیت نداشته باشد و هر کسی به‌عنوان بازرس از هر نهادی هر دقیقه بخواهد آنجا برود و بازرسی کند ما کار را ول می‌کنیم.

    وی ادامه داد: ما مسئول صنف هستیم و ما تشخیص می‌دهیم.

    رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: ما به‌عنوان کاشف، کالاهای قاچاق را کشف و صورت‌جلسه می‌کنیم و بعد از آن فروشنده حق فروش آن را ندارد و یک برگ از آن صورت‌جلسه را نیز به تعزیرات می‌دهیم.

    طحانپور اضافه کرد: البته مرحله دوم بازرسی‌های ما با شب تاسوعا مواجه شد بنابراین ما کار خود را از روز شنبه (24 مهر) شروع کردیم و امروز که دوشنبه است بازرسان اصناف در سطح بازار حضور دارند.

    وی ابراز کرد: به‌جرئت می‌گویم بیش از 85 تا 90 درصد واحدهای صنفی ما قاچاق‌فروش نیستند و تنها 10 درصدی هستند که بیشتر آنها نیز پروانه کسب ندارند و واحدهای اجاره‌ای‌اند که در این خصوص نیز تمهیداتی اندیشیده شده است و خبرهای خوبی نیز خواهید شنید.

    طحانپور گفت: البته کسانی که منافع آنها به‌واسطه این بازرسی‌ها به خطر افتاده شانتاژ می‌کنند.

    رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: متأسفانه اکنون هر کسی در هر استانی برای خودش دولت تشکیل داده است و کالاهایی را که در ایران تولید می‌شود اما برندش خارجی است، می‌گیرند و دلیل آن این است که مأموران آگاهی کافی ندارند و می‌گویند این کالاها خارجی است و این به معضلی تبدیل شده است.

    وی افزود: اینکه می‌گویند کالا کم شده صحیح نیست و دو برند خارجی در ایران تولید می‌کنند که این شیوه تولید نیز مانند سابق نیست.

    ابراهیم درستی نایب‌رئیس اول اتاق اصناف هم در این برنامه گفت: 90 درصد کالاهای قاچاق را سایت‌های اینترنتی می‌فروشند.

    او ابراز کرد: 100 درصد ما با قاچاق مخالف هستیم و باید با آن برخورد شود اما باید ریشه قاچاق را پیدا کنیم و این مورد تأیید همه است.

    درستی گفت: در بحث مبارزه با قاچاق و سطح عرضه بهتر است از مبادی شروع کنیم و به گلوگاه برسیم.

    نایب‌رئیس اول اتاق اصناف درباره اینکه آیا به‌لحاظ قانونی اصناف می‌تواند به‌عنوان کاشف و یا ناظر بر سطح عرضه کالا عمل کند، اعلام کرد: ما صددرصد می‌توانیم. اصناف نظاره‌گر است و تشخیص می‌دهد و کاشف نیز وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت است.

    درستی ادامه داد: تعزیرات حکومتی بدون حضور اصناف حق ورود (به اصناف و مغازه‌ها) را ندارند.

    وی گفت:‌ اصناف ما باید امنیت شغلی را داشته باشند و ما بخش خصوصی هستیم و مکلفیم از بخش خصوصی دفاع کنیم.

    نایب‌رئیس اول اتاق اصناف افزود: کدام قانون گفته که تعزیرات مستقیم ورود کند مگر در مواردی که به‌صورت تلفنی از طریق 124 اعلام شکایت شود که در آن شرایط مشخص است که تعزیرات می‌تواند وارد شود.

    نایب‌رئیس اول اتاق اصناف اظهار کرد: وقتی می‌گوییم به‌سراغ انبارها بروید به این دلیل است که کالاها از انبار به سطح شبکه توزیع وارد می‌شود.

    درستی با بیان "مغازه‌دار ما قاچاقچی نیست" گفت: شما بازار را تأمین کنید مسلماً مغازه‌دار ما همان فرهنگی را دارد که می‌گفتیم کاسب حبیب خدا است اما متأسفانه باید بگویم «امروز هرآنچه چوب است تو سر کاسب و واحد صنفی می‌زنند».

    وی ادامه داد: بخش خصوصی پای کار است و توانایی‌اش را دارد اما با هماهنگی دولت باید این کار انجام شود به‌ویژه که در دولت تدبیر و امید پشت درهای بسته تصمیم‌گیری نمی‌کنند.

    نایب‌رئیس اول اتاق اصناف گفت:‌ ما در تهران 380 هزار واحد صنفی داریم که اگر بخواهیم با اکیپ‌های مشترک از آنها بازرسی کنیم روزی چند تا از این واحدها را می‌توانیم بازرسی کنیم.

    درستی اضافه کرد: همه دست در دست هم بدهیم با قاچاق مبارزه کنیم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر