عصر کالا- عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی درباره الزام تولیدکنندگان به اخذ شناسه برای کالاهای خود، موثر بودن این طرح برای جمع شدن کالای قاچاق از بازار را منوط به اجرای درست آن دانست.
به گزارش پایگاه خبری«عصرکالا» به نقل از ایسنا، سعید رضوانی در نشست خبری در پاسخ به سوال ایسنا درباره اجرای آییننامه شناسه و رهگیری کالا موضوع ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش لوازم خانگی که طبق آن تمامی تولیدکنندگان و تشکلهای صنعتی لوازم خانگی تولید داخل تا 15 دی ماه فرصت دارند که برای 8 گروه کالایی خود فرایند ثبت و اخذ شناسه را انجام دهند؛ این طرح را "طرحی شایسته" توصیف کرد ولی موثر بودن آن در جمعآوری کالای قاچاق را منوط به اجرای درست آن دانست.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان از وزارت صنعت خواسته بودند که برای مبارزه با قاچاق لوازم خانگی از کف بازار، فروشگاهها و انبارها شروع کنند، اظهار کرد: اگر این طرح به درستی اجرا شود و بازرسان بتوانند بر بازار نظارت کنند، طرح یاد شده میتواند به تولیدکنندگان و مبارزه با قاچاق کمک کند.
رضوانی در پاسخ به اینکه آیا مصرفکنندگان میتوانند با استفاده از این شناسه تشخیص دهند کالا قاچاق است یا خیر، گفت که این موضوع هنوز مشخص نیست و ممکن است این طرح در اجرا دارای نواقصی باشد.
مالیات بر ارزش افزوده از سر تولیدکنندگان باز میشود؟
در ادامه این نشست سلطان حسین فتاحی - عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی - درباره مصوبه قانون مالیات بر ارزش افزوده که سوم دی ماه در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، گفت: این مصوبه هنوز اجرایی نشده، اما اگر به تصویب شورای نگهبان برسد، مالیات بر ارزش افزوده به صورت اعتبار مالیاتی لحاظ میشود و تولیدکنندگان دیگر آن را پرداخت نمیکنند، بلکه مالیات بر ارزش افزوده از سوی مصرفکننده پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه تدوین آییننامه اجرایی این قانون اهمیت زیادی دارد، تصریح کرد: اگر این قانون به درستی اجرا شود، مالیات بر ارزش افزوده همچون کشورهای صنعتی از مصرفکننده نهایی گرفته میشود که به نفع تولیدکنندگان است.
لوازم خانگی، صنعت سوم کشور
در پایان نیز عباس دمرچیلی - دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران - اظهار کرد: صنعت لوازم خانگی صنعت سوم کشور خوانده شده، اما معتقدم تولید لوازم خانگی میتواند اولین صنعت کشور باشد؛ چراکه با توجه با خامفروشی صنعت اول کشور، یعنی صنعت نفت، صنعت لوازم خانگی میتواند ارزش افزوده و اشتغال بیشتری نسبت به آن ایجاد کند.
وی افزود: با هر یک میلیون دلار سرمایهگذاری در بخش لوازم خانگی میتوانیم چند برابر بخش نفت اشتغال ایجاد کنیم.