بهانه جدید فروشندگان برای افزایش قیمت پوشاک

عصر کالا- بازار پوشاک در فصل بهار با آمدن لباس‌های بهاره رونق دوباره می‌گیرد و از رفت و آمد نسبتا زیادی برخوردار می شود اما این در حالی است که فروشندگان به بهانه نوسانات ارز، قیمت انواع پوشاک به ویژه پوشاک وارداتی را حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داده‌اند.

بهانه جدید فروشندگان برای افزایش قیمت پوشاک
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از ایسنا، تنوع قیمت در بازار پوشاک به گستردگی تنوع انواع آن در مدل‌ها و جنس‌های متفاوت است. همچنین قیمت انواع لباس بر اساس شاخص‌های مختلف از جمله کیفیت پارچه، برش و دوخت، محدوده جغرافیایی، محل عرضه، برند بودن یا نبودن لباس و ... است. همچنین موارد بسیار دیگری که حتی شاید به شکل مستقیم به لباس مربوط نباشد در قیمت‌ پوشاک تاثیرگذار است.

    به گفته تعدادی از فروشندگان، هر چند لباس‌های ایرانی از جایگاه نسبتا قابل قبولی در بازار برخوردار هستند اما جنس‌های خارجی از جمله کارهای ترک و چین بخش قابل توجهی از بازار پوشاک را به خود اختصاص داده‌اند. پوشاک ترک این روزها به دلیل کیفیت مناسب و جنس مرغوب‌شان مورد استقبال خریداران لباس قرار گرفته است. از طرفی هم لباس‌های چینی بخش مهمی از بازار پوشاک ایران را در اختیار دارند و به دلیل قیمت پایین‌ترشان مورد اقبال زیاد قرار گرفته‌اند. 

    به غیر از پوشاک چینی که در همه انواع زنانه، بچه‌گانه و مردانه عرضه می‌شود، کارهای پاکستان، بنگلادش، تایلند، فیلیپین و برخی دیگر از کشورهای جنوب شرقی آسیا در بازار لباس عرضه می‌شوند.

    اما یکی از عواملی که بر بازار پوشاک همواره تاثیرگذار است وضعیت نرخ دلار است. از آنجاکه بخش عمده‌ای از بازار پوشاک وارداتی است قیمت پوشاک مستقیما از قیمت دلار تاثیر می‌پذیرد.

    با توجه به نوسانات ارزی در دو - سه ماه گذشته به گفته فروشندگان، بازار انواع پوشاک هم دستخوش تغییراتی شده و قیمت برخی برندها و اجناس با افزایش همراه شده‌ است. این افزایش قیمت نه تنها در میان پوشاک وارداتی بلکه در میان برندهای داخلی هم مشاهده می‌شود که قابل توجیه به نظر نمی‌رسد.

    مشاهدات نشان می‌دهد که بیشترین افزایش قیمت مربوط به پوشاک ترکیه است و پس از آن پوشاک کشورهای شرق آسیا از جمله چین، کره و تایلند بیشترین افزایش قیمت را داشته اند. این افزایش قیمت‌ها در حالی صورت گرفته است که به گفته مسئولان هیچ کسی حق ندارد به بهانه افزایش قیمت ارز اجناس خود را گران بفروشد اما برخلاف این وعده‌ها، اصناف زیادی اجناس را گران کرده‌اند.

    از سوی دیگر بازار پوشاک که همواره زیر هجمه کالاهای قاچاق بوده و این صنعت از این بابت روز به روز آسیب جدی‌تری دیده است و بر اساس آمارها پوشاک جزو کالاهایی است که بیشترین حجم قاچاق را به خود اختصاص داده است و آسیب های بسیار جدی به صنعت پوشاک داخلی زده است. اگرچه دولت سعی کرده است با سیاست‌هایی مثل افزایش تعرفه‌ها و تعیین ساز و کارهای بیشتر برای مقابله با قاچاق از میزان حجم قاچاق بکاهد اما همچنان قاچاق در بازار پوشاک قابل توجه است و صحبت از قاچاق 60 تا 70 درصدی پوشاک مطرح است.

    در اینجا نگاهی داشته‌ایم به قیمت برخی از لباس‌های مردانه، زنانه و بچه گانه.

    قیمت انواع لباس مردانه

    در بین لباس های مردانه به گفته فروشندگان، انواع پیراهن و کت های تک، تقاضای بیشتری دارند. کت های تک در جنس های مختلف در حراجی ها بین 150 تا 250 هزار تومان قیمت دارند و در مغازه ها بالای 200 هزار تومان فروخته می شوند.

    انواع شلوارهای مردانه در میان دست فروشی ها و حراجی ها به طور متوسط 60 تا 90 هزار تومان و در مغازه ها بین 150 تا 250 هزار تومان عرضه می شود.

    کت و شلوار مردانه با کیفیت مناسب و جنس ترک نیز از حدود 400 هزار تومان به بالا فروخته می‌شود و در حراجی ها به طور متوسط 130 تا 230 هزار تومان فروخته می شوند.

    همچنین پالتو های مردانه در برخی برند فروشی ها که در ایام لباس های باقی مانده زمستانی خود را حراج کرده اند بین 280 تا 350 هزار تومان فروخته می شود و در برخی حراجی ها بین 150 تا 200 هزار تومان هم عرضه می شود. همچنین قیمت پیراهن های مردانه از حدود 40 هزار تومان آغاز می شود و تا حدود 200 هزار تومان ادامه دارد.

    قیمت انواع لباس زنانه

    به گفته فروشندگان لباس‌های زنانه، در این مقطع در بین لباس‌های زنانه پالتو، کاپشن، شال زمستانی و مانتو مجلسی بیشترین فروش را دارند.

    لباس‌های زنانه به دلیل تنوع بیشتری که نسبت به لباس‌های مردانه دارند با قیمت‌های متنوع‌تری عرضه می‌شوند. بررسی‌ها نشان می‌دهد پالتوی زنانه که در این فصل تقاضای نسبتا بالایی دارد بین 350 تا 500 هزار تومان عرضه می‌شود و در برخی از مغازه‌ها این قیمت به بیش از 900 هزار تومان هم می‌رسد.

    قیمت مانتو مجلسی زنانه با پارچه ترک و دوخت ایران از 300 هزار تومان شروع می‌شود و به حدود 380 هزار تومان می‌رسد. در این بین مانتوهای مجلسی چینی به طور متوسط بین 200 تا 240 هزار تومان عرضه می‌شود.

    همچنین مانتو شلوار اداری قیمت‌های متفاوتی دارد و رنج قیمتی آن از 90 تا 300 هزار تومان است.

    رنج قیمت کاپشن زنانه جنس ایرانی به طور متوسط بین 100 تا 200 هزار تومان است و کاپشن‌های چینی و پاکستانی با قیمت کمتر از 100 هزار تومان در بازار قابل خرید هستند.

    شلوار زنانه درجه دو و سه ایرانی و چینی قیمت حدود 50 هزار تومان دارد اما شلوارهای ایرانی با کیفیت بهتر از 90 هزار تومان شروع می‌شود و تا 250 هزار تومان ادامه هم دارد.

    همچنین بلوزهای زمستانی زنانه کار ایرانی رنج قیمتی بین 50 تا 60 هزار تومان دارند و جنس ترک رنج قیمتی بین 80 تا 200 هزار تومان دارد.

    شال گردن زنانه از حدود 15 هزار تومان که جنس‌های با کیفیت پایین تر است آغاز می‌شود و تا 50 هزار تومان هم عرضه می‌شود. شال زمستانی با کیفیت مناسب نیز از 30 هزار تومان آغاز و تا 50 هزار تومان ادامه دارد.

    قیمت انواع پوشاک بچه‌گانه

    لباس های بچه‌گانه قیمت نسبتا بالایی دارند؛ به گونه ای که قیمت یک دست کاپشن بچه‌گانه با قیمت یک دست کاپشن زنانه برابری می‌کند.

    معمولا خرید لباس برای خردسالان سختی بیشتری هم دارد چرا که علاوه بر قیمت‌های نسبتا بالا، والدین هم به دلیل رشد سریع بچه‌ها در سنین پایین باید در فاصله‌های زمانی کوتاه‌تری راهی بازار لباس‌ شوند.

    بررسی در بازار پوشاک بچه‌گانه هم بیان‌گر این است که بخش زیادی از بازار لباس بچه در اختیار کارهای چینی است.

    یک دست ست نوزادی ایرانی بین 50 تا 70 هزار تومان در بازار عرضه می‌شود.

    همچنین کاپشن بچه سه تا چهار ساله جنس چینی بین 65 تا 150 هزار تومان است و یک دست ست پسرانه و دخترانه سه تا پنج ساله بین 40 تا 60 هزار تومان است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر