عصر کالا- یک مقام مسئول در سازمان حمایت گفت: با ایجاد تعادل نسبی در نرخ ارز و ورود کالاهای واردکنندگان جدیدی که از سازمان حمایت و وزارت صمت مجوز واردات قانونی دریافت کرهاند، شاهد تعادل در عرضه و تقاضای بازار موبایل و ثبات قیمتها باشیم.
به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از فارس، با طرح سوالی مبنی بر اینکه «چرا قیمت کالای تلفن همراه با کاهش قیمت دلار کاهش نیافته است؟» خواستار دریافت پاسخ این سوال از مسئولان مربوطه شدند، لذا پیرو موضوع ذکر شده، مصاحبهای با سید جواد احمدی مدیرکل نظارت بر خدمات سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان انجام شده که در ادامه آمده است:
سیدجواد احمدیگفت: واردات تلفن همراه از دو طریق با ارز نیمایی برای شرکتهای تولیدکننده اصلی که رابطه مستقیم تجاری با ایران دارند و با ارز حاصل از صادرات در حال انجام است.
مدیرکل نظارت بر خدمات سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان افزود: قیمت ارز نیمایی در طول سه ماه گذشته، طبق نمودار زیر، عموماً صعودی بوده و کاهشی نداشته که قاعدتاً در حوزه واردات اینگونه کالاها در روند قیمتها شیب متناسب صعودی قابل پیشبینی است هر چند رقابت شرکتهای واردکننده باعث ثبات وحتی کاهش قیمت در این گروه نیز بوده است. در ضمن عرضهکنندگان این کالاها موظف به ثبت قیمت مصرفکننده در سامانه 124 سازمان حمایت میباشد.
این مقام مسؤول با اعلام اینکه قیمت ارز حاصل از صادرات که تابعی از ارز آزاد سامانه سنا میباشد، در طول ماههای اخیر، شیب نزولی اندکی داشته است خاطرنشان کرد : انتظار میرود با ایجاد جو رقابتی و حضور تعداد قابل توجهی واردکننده در این حوزه، شاهد روند کاهشی باشیم.
احمدی متذکر شد ؛ فرآیند واردات موبایل از زمان ثبت سفارش تا خرید و واردات و آماده سازی، فرآیندی بین 45 تا 60 روز اعلام کرد و اظهار داشت : قاعدتاً فرآیند کاهشی قیمتها از زمان شروع کاهش نرخ ارز با تأخیر در فاز 45 تا 60 روزه در بازار محسوس است.
احمدی تأکید کرد: قیمت موبایل در گوشیهای پرتقاضا کاهشی با میانگین 10 درصد را به همراه داشته که اتفاقاً این موضوع به زعم فعالین بازار نه به خاطر کاهش نرخ ارز بلکه به خاطر افزایش تعداد واردکنندگان قانونی از حدود 50 شرکت به 110 شرکت و ایجاد جو رقابتی سالم در میان تجار و افزایش سرعت عرضه و موجودی بالای واردکنندگان بوده است.
مدیر کل نظارت بر خدمات سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ؛ در پایان به مصرفکنندگان توصیه کرد که با استعلام قیمتها از سامانه 124 سازمان حمایت از قیمت اعلامی فروشندگان مطلع شده و هرگونه مورد خلاف واقع را به حوزههای نظارتی سازمان حمایت اطلاع دهند.
وی اظهار امیدواری کرد ؛ با ایجاد تعادل نسبی در نرخ ارز و ورود کالاهای واردکنندگان جدیدی که از سازمان حمایت و وزارت صمت مجوز واردات قانونی دریافت نمودهاند و تعداد آنها رو به افزایش است، شاهد ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای بازار و ثبات قیمتها بر طبق ضوابط قیمتگذاری کالاهای وارداتی سازمان حمایت باشیم.