عصر کالا- طرح رجیستری موبایل با هدف حذف قاچاق گسترده تلفن همراه، ساماندهی بازار، واردات موبایل سالم و همراه با خدمات پس از فروش واقعی با هماهنگی دستگاههایی از جمله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا، گمرک و اتاق بازرگانی بالاخره پس از مدتها اجرا و فاز دوم آن از ۱۴ آذرماه برای تمامی مدلهای موبایل و تبلت سیم کارتخور شرکت اپل آغاز شد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از ایلنا، بعد از گذشت نزدیک به دو هفته از اجرای طرح رجیستری، مشاهدات میدانی از بازار موبایل حاکی از عدم استقبال مردم برای خرید تلفن همراه و مراجعات صرفا برای بازدید و برآورد قیمتها است. امری که باعث شده تا سود فروشندگان خرد موبایل به صورت قابل توجه کاهش پیدا کند. فروشندگان خرد میگویند با اجرای کامل طرح رجیستری دیگر فروش موبایل صرفه اقتصادی ندارد.
مشکلات و نگرانی های صنف فروشندگان موبایل تا جایی پیش رفته است که برخی مدعی هستند رجیستری با انحصار برندها و یکسان سازی قیمت موبایل با جذب گوشی های گارانتی متفرقه و قاچاق به خصوص برای برند اپل که سود مناسبی به دنبال داشته، فاتحه بازار را خوانده است.
در میان راهروهای بازار موبایل چندین فروشگاه تعطیل هستند، علت تعطیلی این فروشگاه ها را از سایر فروشگاهها جویا می شوم، میگویند که پس از جدی شدن رجیستری، به دلیل قیمت بالاتر یا فروش کالای قاچاق و بدون گارانتی و عدم اعتماد مردم، فروش این فروشگاهها کاهش یافت و باعث شد فعلا فروشگاه خود را تعطیل کنند..
یکی از فروشندگان بارار موبایل کرج می گوید: رجیستری طرحی به نفع مردم است اما زمانی که مردم اعتمادشان به بازار فیزیکی موبایل کاهش یافته و فروشندگان را در برخی موارد کلاهبردار خطاب میکنند، با کاهش فروش مواجه هستیم.
او ادامه می دهد: در حقیقت باید سود بازار فیزیکی موبایل برای فروشنده بیشتر شود یا اختلاف قیمت میان بازار فیزیکی و سایتهای آنلاین ایجاد شود. همچنین نیاز است که طرح رجیستری موبایل با فرهنگ سازی گسترش پیدا کند تا مشتری به فروشنده نگاه بدی نداشته باشد.
در همین ارتباط سید محمود سفار، رییس هیئت مدیره انجمن وارد کنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی به فروشندگان موبایلهای قاچاق توصیه می کند شغل خودشان را تغییر بدهند یا بر اساس طرح رجیستری موبایل به فروش موبایلهای وارد شده قانونی و با گارانتی بپردازند.