علت تعلیق گوشی‌های مسافری

کلاهبرداری با طعمه‌ی شارژ رایگان

عصر کالا- تشریح علت تعلیق ثبت برخی گوشی‌های مسافری در سامانه همتا، کلاهبرداری به بهانه‌ی یکسان‌سازی تعرفه اپراتورها و برگزاری سمپوزیوم بین‌الملی مخابرات از مهم‌ترین اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته‌ی گذشته بود.

علت تعلیق گوشی‌های مسافری
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از ایسنا، ابتدای هفته جاری گمرک در اطلاعیه‌ای اعلام کرد سامانه همتا به علت مسائل داخلی خود، ارائه خدمات و استفاده از سرویس‌های ارائه‌شده توسط گمرک را به‌منظور دریافت اطلاعات تلفن همراه مسافری، به حالت تعلیق درآورده است. اما در این باره، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، علت تعلیق ثبت گوشی مسافری در سامانه همتا را تشریح کرد.

    محمدجواد آذری جهرمی با بیان این‌که قطع سامانه همتا و گمرک درست نیست، اظهار کرد: موضوع وصل سیستم سامانه نیروی انتظامی به گمرک مطرح است که باید اتفاق می‌افتاد. قرار بود این اتصال برای مشخص شدن دقیق واردات گوشی از طریق مسافر صورت بگیرد، نه‌این‌که به اسم بار مسافر، بتوان خارج از روال‌های مورد تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت، گوشی وارد کرد. اکنون فرآیند بار مسافر در حال پیاده‌سازی است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. برخی انتقاد دارند که چون کانال‌های اصلی واردات به درستی کار نمی‌کند، جلوی واردات گوشی به شیوه مسافری گرفته شده و در بازار اختلال ایجاد کرده است.

    وزیر ارتباطات هم‌چنین درباره مشکل ایجاده‌شده برای برخی از کاربران هنگام استفاده از گوشی‌های قدیمی اظهار کرد: پس از اجرای رجیستری، یک دوره سه‌ماهه برای این‌که افراد گوشی قدیمی خود را روشن و ثبت کنند قرار دادیم، اما برخی این کار را نکردند و با بحران‌های ارزی ایجاد شده قیمت گوشی هم بالا رفت؛ امروز بازار گوشی وضعیت چندان مناسبی ندارد و اکنون آن افراد می‌خواهند از گوشی قدیمی خود استفاده کنند که دچار مشکل شدند. ما می‌دانیم این مشکل برای مردم وجود دارد اما هنوز راه‌حل مناسبی برای حل این مشکل پیدا نشده است و در کارگروه فنی رجیستری به دنبال پیدا کردن راهی مناسب در این مورد هستیم.

    برگزاری نهمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات

    هم‌چنین نهمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات در هفته‌ی جاری توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد که آذری جهرمی در این مراسم، با بیان این‌که برخی علاقه‌مندند در حوزه مقررات‌گذاری صرف فعالیت کنند و در عرصه توسعه فناوری یک‌جانبه‌گرایی را پیش ببرند، گفت: اگر در این زمینه ما هم سکوت کنیم، درگیر یک‌ جانبه‌گرایی برخی دولت‌ها می‌شویم.

    وی با تاکید بر لزوم آشنایی با مفهوم هوشمندسازی بیان کرد: از چالش‌های تحول دیجیتال، افزایش شناخت دستگاه‌ها نسبت به این تحول است؛ به همین دلیل مدیریت شهری، اجرایی، قضایی، قانون‌گذاری و سایر مجموعه‌ها باید با مفهوم هوشمندی آشنا شوند. یکی از وظایف مهم ما نیز افزایش ایجاد شناخت‌های بین بخشی است.

    وزیر ارتباطات هم‌چنین از پژوهشگاه فناوری اطلاعات خواست تا دو ماموریت را در دستور کار خود قرار دهد. او در این زمینه گفت:‌ ابتدا این پژوهشگاه باید به ایجاد ظرفیت بین بخشی و دعوت از دستگاه‌های مختلف برای آشنایی با مفاهیم انقلاب چهارم اقدام صنعتی کند. از سوی دیگر هم با توجه به پیمان‌های منطقه‌ای ما با کشورهایی روسیه، آذربایجان و ترکیه از ظرفیت‌های تجربی این کشورها برای پیاده‌سازی پروژه‌های مربوط به اقتصاد دیجیتال استفاده کنیم.

    فریب کاربران با شارژ و اینترنت رایگان

    همچنین این روزها بازار سودجویی و دریافت هزینه‌های مازاد بر خدمات داغ شده است و هر یک از سودجویان از راهی برای کلاهبرداری و فریب کاربران استفاده می‌کنند. به همین دلیل، اخیرا وزیر ارتباطات در راستای آگاه‌سازی کاربران اعلام کرد که نرم‌افزارها و یا پیام‌هایی که در فضای مجازی، با عنوان شارژ و یا اینترنت رایگان، تبلیغ می‌کنند، دروغ و فریب است. تماس‌هایی که با عنوان برنده شدن در قرعه‌کشی از شما درخواست اطلاعات بانکی می‌کنند، نیز کلاهبرداری است و باید مراقب باشید.

    ازطرفی، در حالی که اپراتورهای اول و دوم تلفن همراه از ابتدای مهرماه سال جاری به یکسان‌سازی تعرفه‌هایخود اقدام کردند تا هر دقیقه مکالمه درون و برون شبکه، در هر یک از اپراتورها به‌صورت تک نرخی محاسبه شود، برخی کلاهبرداران در تماس‌هایی که با کاربران داشتند، برای یکسان‌سازی تعرفه درخواست هزینه کردند. در صورتی که اپراتورها اعلام کردند این درخواست‌ها کلاهبرداری بوده و نباید هزینه‌ای بابت این خدمات پرداخت شود.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر