تحقق جهش تولید در لوازم خانگی طی ۷ سال گذشته

عصر کالا- بررسی آمار محصولات منتخب صنعتی از جمله خودرو و لوازم‌خانگی در هفت سال گذشته، رشدهای امیدبخشی را با وجود تجربه دو دوره تحریم‌های ظالمانه و به‌تازگی شیوع ویروس کرونا نشان می‌دهد.

تحقق جهش تولید در لوازم خانگی طی ۷ سال گذشته
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از ایرنا، بررسی تولید انواع لوازم خانگی در هفت سال گذشته، نوسانات زیادی در آمارها نشان می‌دهد. آماری که در یخچال فریزر و کولر آبی رشد مثبت و در ماشین لباسشویی و تلویزیون نرخ منفی داشته است.

    یخچال فریزر

    در تولید یخچال‌فریزر، رشد 21.5 درصدی در این سال‌ها رقم خورد، به طوری که از 994 هزار و 700 دستگاه در سال 92 به یک میلیون و 209 هزار و 300 دستگاه در پایان سال گذشته رسیدیم.

    بیشترین تولید یخچال فریزر در سال 93 با تیراژ یک میلیون 313 هزار و 700 دستگاه رقم خورد.

    کولر آبی

    رشد 15.6 درصدی تولید کولر آبی از دیگر آمارهای قابل توجه است، به طوری که از 905 هزار دستگاه در سال 92 به رکورد یک میلیون و 46 هزار و 300 دستگاه رسیدیم که بیشترین شمارگان تولید این محصول در این سال‌ها به شمار می‌رود.

    ماشین لباسشویی

    با وجود ثبت رکورد 890 هزار و 300 دستگاهی کارخانجات داخلی در تولید این محصول در سال 96، اما در مجموع تولید ماشین لباسشویی در این هفت سال با رشد منفی 2.3 درصدی همراه شده است.

    در حالی که سال 92 تعداد 759 هزار و 700 دستگاه ماشین لباسشویی در کشور تولید می‌شد، این آمار در سال گذشته به 742 هزار و 200 دستگاه کاهش یافت.

    تلویزیون

    در تولید تلویزیون اما افت 59.9 درصدی در سال 98 نسبت به سال 92 رقم خورد و کارخانجات داخلی از تیراژ دو میلیون و 60 هزار و 800 دستگاهی در سال 92 به کمتر از 825 هزار و 600 دستگاه رسیدند.

    تیراژ سال 92 بیشترین آمار تولید این محصول در هفت سال گذشته بوده است.

    به گزارش ایرنا، در سال‌های گذشته کره‌ای‌ها بازیگران اصلی این بازار بودند، به طوری که تنها سهم دو شرکت بزرگ سامسونگ و ال. جی از بازار کشورمان حدود 60 درصد بوده است. با این حال دو شرکت یاد شده تحت فشارهای آمریکایی‌ها پس از کش و قوس‌های فراوان بازار کشورمان را ترک کردند.

    با خروج شرکت‌های بزرگ کره‌ای ال. ‌جی و سامسونگ از کشورمان، شرکای داخلی آنها بیکار ننشستند و در فاصله‌ای که بیم خروج آنها از ایران وجود داشت، به فکر جایگزینی محصولات به‌ویژه در گروه یخچال فریزر و ماشین لباسشویی افتادند.

    اکنون بخشی زیادی از تولیدات این دو شرکت با جایگزینی تامین‌کنندگان مواد اولیه و تجهیزات از طرف‌های کره‌ای به سایر تامین‌کنندگان خارجی برطرف شد؛ با این حال هنوز تولیدات آنها به روال عادی و روان گذشته بازنگشته است.

    همچنین‌ خروج کره‌ای‌ها از ایران با تولد یک سری واحدهای جدید تولیدی در کشورمان همزمان شد که در مقیاس وسیع به تولید یخچال، لباسشویی، تلویزیون، ماشین ظرفشویی و اسپلیت اقدام کردند.

    اکنون ظرفیت تولید 20 میلیون دستگاه انواع لوازم خانگی در کشور وجود دارد و برای امسال تولید 12 میلیون انواع لوازم خانگی هدف‌گذاری شده است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر