عصر کالا- دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی از بلاتکلیفی ۳۰ تا ۴۰ درصد تلفنهای همراه وارد شده با ارز دولتی در گمرک خبر داد و علت آن را نبود تقاضا برای مدلهایی که قدیمی شده، عنوان کرد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرکالا» به نقل از ایسنا ، امیر اسحاقی اظهار کرد: مجوز ترخیص 90 درصد از گوشیهایی که با ارز دولتی به کشور وارد شده بود، صادر شده اما به دلیل اینکه بخشی از این محموله قدیمی شده و تقاضایی در بازار برای آن وجود ندارد، هنوز برای ترخیص آنها اقدامی نشده است.
وی با اشاره به اینکه واردکنندگان باید برای دریافت مجوز فروش آنها از سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، مابهالتفاوت ارز دولتی و نیمایی را بپردازند، افزود: با توجه به اینکه واردکنندگان باید مابهالتفاوت ارز 9000 تومانی و 4200 تومانی را بپردازند و همچنین در مواردی به دلیل قدیمی شدن گوشیهای وارداتی تقاضایی در بازار نیست، بخشی از این گوشیها بلاتکلیف ماندهاند.
به گفته دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، برای برخی از مدلهای برند آیفون واردکننده باید دو میلیون و پانصد هزار تومان ضرر بدهد، چرا که یک سال بعد از تولید یک گوشی قیمت جهانی آن بیش از 50 درصد کاهش مییابد.
اسحاقی در پایان میزان تلفنهای همراه باقی مانده در گمرک را بیش از 30 تا 40 درصد از کل تلفنهای همراه وارد شده با ارز دولتی عنوان کرد.
به گزارش ایسنا، طبق اعلام وزیر ارتباطات از ابتدای سال 1397 تا 29 خرداد ماه این سال به 40 شرکت واردکننده گوشی تلفن همراه، ارز دولتی تخصیص داده شده است که 30 شرکت از این فهرست با بخشی از ارز تخصیص داده شده، اقدام به واردات گوشی تلفن همراه کردهاند و رقم کل ارز اختصاص یافته به 40 شرکت مذکور 220 میلیون و 643 هزار و 206 یورو را شامل میشود.