عصر کالا- دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: در این شرایط که با تخصیص یک میلیارد دلار، کل چرخه پوشاک احیا می شود، تخصیص ۵۰۰ میلیون دلار برای واردات تلفن همراه لوکس درست نیست.
به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از مهر، سعید قدیری اظهار داشت: گاهی افراد که دچار مشکل اقتصادی میشوند، برای کاهش مشکلات هزینههای غیرضرور خود را حذف میکنند؛ در حال حاضر نیز کشور با این شرایط مواجه است. تلفن همراه بالای 300 یورو که تقریباً 7.5 میلیون تومان میشود، در شرایط کنونی کشور طبیعتاً یک کالای لوکس محسوب میشود.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران افزود: در شرایطی که کشور ارز ندارد منابع ارزی محدود است و تحریم شده، چه لزومی دارد گوشی اپلی را وارد کنیم که هم متعلق به آمریکاست و هم کالای لوکس محسوب میشود.
وی ادامه داد: فقط در بخش تولید پوشاک یک میلیون شغل وجود دارد؛ کل این صنعت نیازمند یک میلیارد دلار برای تأمین مواد اولیه است اما با این حال 4 ماه است که به صنعت پوشاک ارزی تخصیص داده نمیشود. به دلیل عدم تخصیص ارز ماشین آلات ما پشت درهای گمرک مانده است، حتی برای دوخت ماسک و لوازم بهداشتی کرونا، ماشین آلات ما در دسترس نیستند.
قدیری افزود: در این شرایط که با تخصیص یک میلیارد دلار، کل چرخه پوشاک احیا میشود و یک میلیون شاغل میتوانند درآمد کسب کنند، تخصیص 500 میلیون دلار برای واردات تلفن همراه، درست است؟ واقعاً این موضوع خنده دار است.
در شرایطی که کشور ارز ندارد، واردات کالای غیرضرور عجیب است
وی ادامه داد: میگویند در صورت ممنوعیت واردات گوشی بالای 300 یورو، قیمت گوشی در بازار بالا میرود؛ خب مگر چند درصد از مردم گوشی بالای 300 یورو استفاده میکنند؟ بعید می دانم بیشتر از 5 درصد مردم از این نوع گوشیها استفاده کنند. در واقع ما داریم به خاطر 5 درصد منافع یک کشور را به خطر میاندازیم.
قدیری گفت: در شرایطی که کشور ارز ندارد، واردات کالای غیرضرور عجیب است؛ تولیدکنندگان مشکل ارز دارند و همانگونه که گفتم 4 ماه است فقط صنعت پوشاک معطل تخصیص ارز بوده و دو هفته است به صورت قطره چکانی در حال دریافت ارز است. حال باقی صنایع و تولیدیهای کشور را هم ببینید چه وضعیتی دارند.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با بیان اینکه تولیدکنندگان به این شرایط معترض هستند، اظهار داشت: اگر نیاز کشور و جامعه فقط واردات تلفن همراه بالای 300 یورو است، به ما اعلام کنند تا ما هم کار را تعطیل و فقط تلفن همراه وارد کنیم. به تولید ارز نمیدهند و بعد برای واردات گوشی ارز تخصیص میدهند!
وی افزود: اگر واقعاً کشور شرایط سخت دارد باید مواد ضروری را وارد کنند. نهادههای دامی، صنعت پوشاک و نساجی، مواد اولیه باقی صنایع و … همه دچار مشکل هستند؛ در این شرایط اگر وزارت صمت واقعاً میخواهد جلوی واردات کالای غیرضرور را بگیرد باید روی این تصمیم خود استوار باشد و نباید به خاطر چند دلال کل کشور را به خطر بیندازد.
قدیری با بیان اینکه چند ماه است در جلسات مختلف مساله مواد اولیه را مطرح میکنیم، گفت: واردات گوشی غیرضرور در شرایط کنونی اشتباه است؛ در زمان بهبود اوضاع اقتصادی، واردات این کالاها مشکلی ندارد اما الان به واقع شرایط کشور این موضوع را نمیتواند هضم کند.